Kontaktör tavsiyesi

kingozai

Üye
Katılım
6 May 2010
Mesajlar
59
Puanları
1
Selam ustalar, elimde 3 kontaktör barındıran bir röle kutusu var. basit bir otomasyon cihazı olarak iş görüyor. birkaç senedir kullanıyorum ama bu ay farkettimki bu kontaktörlerin sürekli açıp kapanması benim elektrik faturasını şişiriyor. kontaktörle priz arasında herhangibir kapasitör yok, her kapanma hareketi yaptığında ani bir yük çekiyor sanırım.

ayrıca bu kutuya bağlı olan cihazlar en fazla 5~10 amper çekiyor, (ev tipi soba & ısıtıcı vs.) benim gerçekten bu kontaktörlere ihtiyacım varmı? bunun yerine 10 amperi kaldıracak bir röle yada solid state switch kullansam nasıl olur?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
başka rölede veya solit taksan herhangi bir şey fark etmeyecek faturaya çok bir şey yansımaz çekilen ana güçten dolayı fatura yüksektir.
solit takarsın fakat yine aynı amperleri çekecek sadece daha uzun ömürlü ve ses yapmayacak
solit rölelerinde iyi sogutulması gerekir ısıtıcı ve soba diyorsun
 
kontaktörü tetiklediğinde bir anlığına ani bir yük çektiği çalışan diğer cihazların göz kırpmasından az çok anlaşılıyor. bunu nasıl engelleyebilirim?
 
Besleme kesitleriniz yetersiz olabilir.
 
ilacı nedir? ev tipi bir servo regülatör kullansam ani yüklere karşı bi hava yastığı olarak iş görürmü?
 
tam aynı anda sayılmaz ama aralarında birkaç saniye var, bağımsız çalışıyorlar
 
baglantılarını kontrol et gevşek degilse hatlarını ayıracaksın
hattın zayıf veya kablo kesitin yetersizdir
 
genelde elektronik devrelerde 1 diyotla 1 kapasitör bu sorunu çözüyor, elimde bu işe uygun malzeme var ama yüksek voltaj olunca deneysel birşeye kalkışmaktan çekiniyorum açıkçası.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst