kontaktör sorusu?

eyvallah bilgileriniz için çok teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
3TF43 22A 11kw kontaktörde 2 kontak var sanırım. 22 amper bu iki kontağın toplamı yani her kontak 11A mı? yoksa kontakların her biri 22A mı? eğer her biri 11A ise kontakları paralel bağlamam gerekecek sanırım?
 
Her kontaktörde üç adet güç kontağı her zaman vardır. Kontaktörün cinsine göre de yardımcı kontaklar mevcuttur.
Kontaktör üzerinde belirtilen güç (akım) değerleri herbir güç kontağı için tek tek geçerlidir. Yardımcı kontaklar ise kumanda devresinde kullanılır. Yani 3TF43 kontaktörün her bir güç kontağından en fazla 22A geçirebilirsiniz. Üç kontağı da paralel bağlarsanız bu toplamda 66A eder.
Yukarıdaki resimde üst tarafta 4 adet yardımcı kontak (2'si normalde açık, 2'si normalde kapalı), Altta da 3adet güç kontağı görülmektedir.
Siemens'in 3TF43 kontaktör için değişik yardımcı kontak seçenekleri mevcut:
1 Normalde Açık (10E serisi)
2 Normalde Açık (20E serisi)
1 Normalde Açık + 1 Normalde Kapalı (11E serisi)
2 Normalde Açık + 2 Normalde Kapalı (22E serisi)

Sizin 10.000W'lık bir fazlı alıcınız ŞEF'in de dediği gibi 45,5A çeker. 3TF43 kontaktörünün güç kontakları bu akıma tek tek dayanamaz! Onun için 3TF43 kullanacaksanız güç kontaklarını paralel bağlamanız gerekli!
 
bilgilerinize göre 3TF43 ün 3 kontağını paralel olarak bağladığım zaman 66A yapar bu da benim işimi fazlasıyla görür. yada 3TF42 alıp 16A 7,5kw paralel bağlasam 48A da yeterli olur ama 3TF43 daha sağlam olur değilmi? ana kontaktlar normalde açık oluyor değilmi hocam? 220 verildiğinde sistem çalışarak 10,000 wattlık alıcı çalışıyor. resimdeki kontaktörde sağ altta da bir giriş mevcut, o nedir? kontaktörün tam arkasında da 1 tane mevcut ondan. kontaktörü kumanda eden 220v bobin girişi olarak biliyorum doğrumu?
 
sayın arkadaşlar kontak akımlarını toplayarak tek bir kontakmış gibi uygulama yapılıyor. oysa her kontağın mikron cinsinden mesafe ve açma kapama zamanı vardır. kontaklar parelel bağlanıp tek kontak gibi kulanmak her bir kontağın ark başlangıcı farklı olacağından, sık açma kapama yapılırsa kontaklar çabuk yıpranacaktır. yük akımına göre uygun kontaktör kullanmak daha uygun olacaktır.hepinize saygılar
 
ilker3384 ' Alıntı:
resimdeki kontaktörde sağ altta da bir giriş mevcut, o nedir? kontaktörün tam arkasında da 1 tane mevcut ondan. kontaktörü kumanda eden 220v bobin girişi olarak biliyorum doğrumu?
Kontaktörün bobin beslemesi: 220V AC.
 
merhaba ilker. kontaktör seçimi ile ilgili. yükün içeriğini de belirtirsen daha net cevaplar alırsın .motor,ısıtıcı,kondansatör vs
 
İlker Kardeş Anladığım kadarıyla senin hiç elektrik (Otomatik Kumanda için söylüyorum) bilgin yok. Bu iş çok kolay olmakla beraber tehlikelide bir iş. En iyisi bilen birine yaptır. Bunu yapmak için para bile talep etmezler herhalbe....
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst