Kontaktör ile manyetik frenleme sorunu

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
569
Puanları
56
Arkadaşlar 0.75kw redüktörlü asenkron motorum var bu motoru zaman zaman manyetik frenleme ile durdurmam gerekiyor.Fakat frenlemede problem yaşıyorum bağlantım aşağıdaki gibi ;

3ytiEk.jpg


İkinci kontaktörün a1 ine birinci kont. nc sinden geçip öyle gidiyor.Ama nedense konraktörler birbirlerini yakalıyor.Üç kontaktör patlattım birincisi ilk harekette gümledi, ikincisi 4 - 5 kez çalıştı sonra gümledi, üçüncü bayağı sorunsuz çalıştı biraz evvel oda gümledi.

Kullandığım kontaktörler siemens 3tf40 ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Inversor kontaktorlerde iki kontaktor arasına konulan mekanik kilit kitlerinden kullanabilirsin.ayrica 1.kontaktorun A1 ini de 2. Kontaktor un NC sinden gecirmelisin.
 
zaman rolesı koyman gerekıyor motor anlık olarak ters faz ıle durduracak bunada kısa bı zmann
yanmaz kontaktorlerın
 
benim bildiğim motor dinamik frenleme motor uçlarını köprü yapmakla olmaz.
motora ters gerilim vermek veya harici doğru akım vermekle olur.
aşağıdaki resimi bir inceleyin derim.
dinamik frenleme.PNG
 
Motora gelen gerilimi kesmeden üç fazı kısa devre yapıyorsunuz diye düşünüyorum. 3TF40 gibi küçük bir kontaktörle sürülen motorun kendi ataleti ile kontaktör patlatacak kadar gerilim vermesi pek mantıklı değil. Bu şekilde bir frenlemeninde normalde olmaması gerekir, kendinden mıknatıslı doğru akım motorlarında olabilir sadece.

Saygılar....
 
Hayır motora giren gerilimi tabikide kesiyorum asenkron motorlarda bahsettiğim şekilde manyetik frenleme yapılabiliyor doğru akım motorları kadar etkili olmasada frenleme gücü hissedilir oluyor.Şimdilik araya bir tane zaman rölesi ekleyerek frenlemeyi çalıştırdım
 
Bence minicik bir zaman farkı daha lazım. Zaman rölesi olabilir yada Zr. yerine araya boş bir kontaktör daha koyup onun NC sini de kullanıp C2 nin çekme süresini milisaniye seviyelerinde uzatabilirsin.
Tamer in dediği gibi A1 de diğerlerinin NC sinden geçsin. Emniyet emniyettir.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst