Kontaktör hakkinda

Katılım
22 Ocak 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
46
Degerli üstadlar ve arkadaslar merhaba
Ismim Haluk 43 yasindayim istanbulda yasamaktayim.
kücük bir hobi bahcem var elektrik ihtiyacini rüzgar türbini ile akü sarj edip inverter ile dönüstürerek saglamaktayim,
Malum kiş aylarinda ruzgar siddeti anlik degisip fırtina hizina ulastigi icin bahceye gidip türbini kapatmak zorunda kaliyorum bahcede internet mevcut wifi üzerinden komut vererek sulama sistemini calistira biliyorum siz degerli üstadlarin engin tecrubelerinden yaralanabilirsem wifi uzerinden türbinime fren yapmak istiyorum.
24v 1kw ruzgar türbinin sarj cihazina giden uclarindan paralel kablo alarak 3 fazini kontaktöre girmeyi cikiş uclarinda resistans baglayarak yüke bindirip fren yaptirmayi düsünmekteyim wifi ile tetiklemeyi yapacak on/off cihazim mevcut sizden ricam düsüncem mantiklimi sizlerin tecrubesi ile sabit daha basit bir yolu varmi eger mantikli ise nasil bir kontaktör ve tamamlayici eleman kullanmam gerekir yardimlarinizi rica ederim
Saygilarimla
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst