Kontaktör Hakkında 1 Tek Sorunum Var

Direnç gösteriyorsa,koku ve yanık emaresi
yoksa,A1-A2 arasından ohm kademesinde
ölçüm yapmalısınız.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Herkese Selamun aleyküm hayırlı geceler diliyorum...

Değerli ustalarım Bana Bir tane kontaktör lazım lakin bu bildiğimiz kontaktörlerden değil :D

Geçmişte açtığım konuları da incelerseniz göreceksiniz ki Ben kendi evime bir Tane 2500 watt 12 Voltu 220 Volta çeviren ucuz yollu basit bir inverter takmıştım Bunun yanında da 2 Adet 1 tanesi 200 diğeri de 240 Amper olarak Akü koymuştum bu sistem ile elektrikler kesildiğinde aydınlatma, internet ve Telefon şarj aletlerini çalıştırıyordum ( Bütün mahalle zifir zindan ve benim evde bütün lambalar yanıyor Çok ama Çok Zevkli ve keyifli oluyor )

Lakin Benim kurduğum sistem biraz manuel çalışıyor :D

Buz dolabı çamaşır makinesi şofben çaydanlık gibi ağır yük çeken piriz ve hatların sigortalarını sigorta tablosunda işaretledim Sigorta tablosuna iki Tane kaçak akım rölesi koydum ( aslında inverterinki kesici de olabilirdi ama elimde çıkma kaçak akım rölesi vardı o yüzden kullandım ) Elektrikler var iken kaçak akımların birini şebekeye bağlı olanı kaldırıp diğerini inik konuma getiriyorum elektrik kesilince şebekeyi indirip inverterinkini kaldırıyorum ağır akım çeken hatların sigortalarını indiriyorum ve inverterin anahtarını açıp akülerden sisteme elektrik veriyorum...

Ama ben bu olayı biraz otomatik yapmaya karar verdim şimdi de aradığım kontaktörü bulamıyorum...

Aradığım kontaktör 25 - 40 Amper arasında 24 V DC olacak ama en önemlisi ise Güç kontakları kısmı o da şöyle olacak :

İki adet Normalde kapalı güç kontağı İki adet de Normalde Açık Güç kontağı olmasını istiyorum.

Şebeke elektriğini normalde kapalı olan güç kontaklarından geçireceğim Şebeke elektriği kesildiği zaman Kontaktörü çektirip Normalde açık olan uçlarından İnverterin elektriğini Geçireceğim.

Fakat bu gün izmirde Gıda çarşısında elektrik malzemesi satan iki sağlam dükkanda sormama rağmen böyle kontaktör bulamazsın cevabını aldım...

Adamın elinde yoksa bulamazsın der geçer diye düşünerek konuyu siz değerli ustalarıma sormak istedim...

Benim bu yukarıda anlattığım ihtiyacımı karşılayacak anlattığım tarzda yada farklı bir tarzda kontaktörü nereden temin edebilirim yada hangi markalara bakmam lazım ?

Yani illa iki kapalı güç iki açık güç kontağı olması şart değil ikiden fazla da olabilir özel bir iş için tasarlanmış kontaktör de olabilir ;)

Yardımcı olursanız çok sevinirim
kontaktörün yardımcı kontakları yüksek güçlere gelmez sistemi 2 kontaktör 1 röle ile basitce otomatik olarak kendisi devreye girip çıkabilir. sigorta çıkışlarını 1. kontaktörün şebeke kontaktörü olsun L1-L2-L3 uçlarnın giriş uçlarına gir .kontaktörün çıkış ucunada odalara giden kabloları gir .2. kontaktör güç kaynagı kontaktörü olsun güç kaynagından çıkan fazı L1-L2-L3 uçlarına gir kontaktörün çıkış uçlarını 1. kontaktörle paralel bagla alttan köprü at . gelelim otomatik kumanda finder rölenin A1 VE A2 uçlarına şebekeden enerji ver röle enerjilendiginde rölenin NO ucunu güç kaynagı kontaktörünü 21-22 ucundan geçirerek 1 nolu kontaktörün A1 ucuna gir . rölenin NC ucunuda 1. kontaktörün 21-22 kontaklarından geçirerek 2. kontaktörün A1 ucuna gir .ŞEBEKE varken röle enerjiliyken 1 nolu kontaktör çeker ŞEBEKE GİDİNCE röle enerji olmucagı için 2 nolu kontaktör çeker NOT : rölenin com ucunun enerjisini güç kaynagından ver . sistem otomatik gir çık yapar . invertöre sigortanın çıkış kablosunu invertöre kabloyla çıkış ucuna baglasanız kontaktörle kumanda yapmanızada gerek olmaz invertör regüleli birşekilde otomatik gir çık özelligi var zaten bilginize
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,323
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst