kontaktör değerlleri hakkında yardım ????

smlls06

Üye
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
verilen kontaktör değerleri endüktif yükler altında geçerli sanırım.Eğer kontaktörleri nominal yani omik yük altında kullanacaksak bu değerler değişiyor. omik yük altında kontaktör değerlerinde ne kadarlık bir değisim yani yükselme yapabiliyoruz? yada bunu gösterir bir dökümana nasıl ulaşabilirim. bir de 3 faz kontaktörün tek fazını kullanacaksak kontaklara düşecek akımı azaltabilmek için nasıl bir bağlantı yapmalıyız? kontaktörün giriş ve çıkışındaki 3 fazı köprüleyerek kullanmak doğru bir yöntem midir?
yardımlarınız için şimdiden tsk ederim ......
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
www.federal.com.tr/ adresinde her türlü bilgi var burada yazmaya gerek yok.Yine bu adreste değinildiği gibi,kontaktör 1 faz kullanılacak ise,güç devresi kontaklarını seri bağlamak daha iyi,böylelikle akım kesme kapasitesi artırılmış oluyor.Elektrik arkı direnç gösterir.Bir akım devresi ne kadar çok noktadan kesilir ise kesme işlemi kolaylaşıyor.
 
tsk ettim tekrardan yadımın için :D
 
3 kontaklı kontaktörde 1 fazlı motor bağlantı şeması daha önce tarafımdan verilmişti. Termik röle ile korunmayacak olan rezistans türü alıcılarda 1. bağlantıyı kullanabilirsin. Şayet motor bağlantısı olacaksa ve devrede termik röle kullanılacak ise kesinlikle 2. şemayı kullanmalısın. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst