Kondanstör Yüksek voltaj patlaması

bilo_cu

Üye
Katılım
3 Şub 2014
Mesajlar
106
Puanları
1
Konuyu yanlış yere açmış sam kusuruma bakmayın.. Sağlık için kullandığım kolloidal gümüş adında bir madde yi elektroliz yöntemiyle elde ediyordum bir litre yapmak yaklaşık 7-8 saatimi alıyordu. Youtubede bunu 1 an gibi kısa zamanda yapan bir makina gördüm. Makinada 3 adet kondansatör bir kontaktör bir kare diyot göze çarpıyor birde ampul görünüyor.. Orada yüksek volt bir trafo varmı bilmiyorum. Videonun sahibini aradım fiyat sordum çok fahiş bi fiyat aöyledi. 12000 tl gibi rakam.. Malzemeleri toplasam tahmin im 300 tl yi geçmez.. Voltmetre ds gibi görünüyor.. Elektronik de bilgim zayıf ama amatör olarak sürekli elekteonikle uğrasıyorum. Bu makinayı yapabilmem için kondansatörlerin değerini nasıl nere bağlayaca ğımı kondaktörün buradaki görevini ve lambanın ne işe yaradığını bilmiyorum bu konuda bana yardım edebilecekler varsa minnettar kalırım..
Cihazın youtube videosu..
 
Madem bu kadar yüksek akım veriyor incecik kablo ile nasıl vermiş o kablolar 5amp dan sonra yanar.

Başka bişeydir bu belki senin aradığın değil.
 
Orada 0.2mm gümüş teli patlatıyor makina başka bir yerde yok bu şekil yapan sadece bunu gördüm.. Nasıl yaptığını bilmiyorum.. Voltmetre 100 volt gibi görünüyor 100 volt doğru akım olmasının bi önemi varmı hiç bir fikrim yok. Ama yapmaya çalıştığım şeyi 1 sn de yapıyor.
 
Ben olayı tam olarak bilmiyorum,

Kondansatörleri bağlamak sarj etmek çok zor bi iş değil takdir edersiniz.

Herhalde kondansatörü sarj edip güçlü bir anahtar yardımı ile bir kerede veriyor ama byl elektroliz olmaz benim bildiğim.
 
Burada mantık aynı işlem farklı.. Ben elektroliz yaparken nanometre çapında suya gümüş iyonları karışıyor.. Burada da gümüş iyonları suya karışıyor.. Gümüşü nano boyutta suya karıştırmak maksat..
 
Bu ne işe yarıyor diye sorarsan sana anlatsam bana deli dersin.. Kolloidal gümüş yeryüzünde bulabileceğin en kuvvetli ve yan etkisi olmayan antibiyotik.. Öldüremediği tek hücreli bakteri ve virüs yok.. Doğanın mucizeai.. Malesef ilaç firmaları pek duyulmasını istemiyor..
 
Olay kond dolup deşarj olması, tıpkı fot. mak. flaşı gibi. Esas sıkıntı nedir coil gun - manyetik fırlatıcı diye aratırsan pratiği aynı, birim zamanda geçen kJ lük enerjinin açığa çıkması.
 
Burada yanlız önemli bi detay ı atlamışım.. Sadece anlık patlama olması gerekiyor.. Süre uzarsa krom çubuklar elektroliz olabilir o da suya zararlı madde karıştıra bilir. Bunu kontaktör üzerinden mi geçiriyor dur geçiriyorsa tek tık ı nasıl sağlıyor.. Yani kondanstör boşalacak fakat devamında bir akım gelmeyecek şok butonu olayını tam anlamadım.. Kondansatörleri paralel olarak kondaktöre mi girmek gerekiyor kondaktörün anahtar devresi nasıl olmalı..
 
Kond ler doldu diye anahtarı indiryor ya ondan sonra kond lere dolayısıyla sudaki elektrotlara gerilim gitmiyor, kond lerdeki mantık zaten bu ksa devre edildiklerinde tüm biriken gerilimi çok kısa sürede akıtır boşaltır, tabi ömrü de kısalır. Rölenin nasıl çalıştığını bilirsen kontaktörün de yapısı aynı anladın ;).
 
Ben o sesi açıyor şarz olsun diye bir iki sn ye bekliyor sonra ateşliyor diye düşünüyordum..Şimdi biraz daha anlaşılır oldu.. Peki hocam kare diyot ben daha önce akü şarjı yaptım ama 12 volt la uğraştım. Büyük kondansatör ü 12 volt la doldura bilirmi 2200 mf 450 volt misal.. Besleme 220 ise 220 kare diyot varmı odır. 220 ise100 volt luk volt metre ne anlam taşır..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst