Kondansatorler İçin Acil Yarım !

-0vertake-

Üye
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
7
Puanları
0
Yaş
39
Yaptıgım kompanzasyon sıstemını 3 fazdan kontrollu reaktıf rolelı 8 kademelı(hepsı 2,5 kvar 8 tane ).fakat ben hepsını trıfaze kondansator kullandım.sımdı 1. grup trıfaze kondansator.2-3-4 grupları ıse monofaz kondansator kullanmak ıstıyorum.yani! 2. grup R fazı , 3. grup S fazı ,4. grup T fazı yapmak ıstıyorum.5-6-7-8 ıse yıne trıfaze kalacak.arkadaslarım bu ıste bıraz acemıyım.bana yardım edermısız baglantı konusundan.bu kondansatorlerı nasıl monofaze baglarım.ve nasıl devreye baglarım! şimdi bunların 3 ucu var kondansatorlerın yanı.Bunları nasıl monofaz yapıp nasıl kontaktorlere gırecegım yardım kardeslerım dostlarım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşım 2 hafta önce entes in yeni ürünlerini tanıttığı bir seminer de bulundum.3 fazlı ve tek fazlı kondansatörlerin birlikte çalıştığı bir reaktif güç rölesi yapmışlar.amaç 2008 deki reaktif güç değerlerini kolayca sağlamak.tek fazlı ve 3 fazlı kontrol rölelerine göre daha iyi bir kontrol yapıyor.
 
ustadım verdıgın bılgı ıcın sagolasın.guzel bır tasarım entes bu ıste uzman bır fırma.benım sorunumu yanıtlayacak bır arkadasım cıkar ınsallah beklıyorum
 
hocam sımdı benım bıldıgım R_S_T yanı 3 fazlı kondansator gordum.pekı faz-notr kondansator de var heralde degılmı varsa sorunu hallettım denılır ????
 
Mehmet 95 arkadaşımın verdiği bilgi çok iyi. Sizin kullanıcağınız röle burda önemli olan.Grupları röleye doğru güçlerde tanıtabildikten sonra sorun olmaz elinizdeki trifaze kondansatörleride monofaze olarak bağlıyabilirsiniz yada monofaze kondansatör alırsınız.
 
RTR marka monofaze kondansatörler piyasada var (0,33/0,50/0,83/1/1,5/1,67/2,5/3,33/4,17/5
kademelerinde ).Bulamaz iseniz,Mehmet kardeşimin verdiği tabloyu uygulmaktan başka çözümü-
nüz yok.
 
engineerfire35 ' Alıntı:
Mehmet 95 arkadaşımın verdiği bilgi çok iyi. Sizin kullanıcağınız röle burda önemli olan.Grupları röleye doğru güçlerde tanıtabildikten sonra sorun olmaz elinizdeki trifaze kondansatörleride monofaze olarak bağlıyabilirsiniz yada monofaze kondansatör alırsınız.

ustadım dedıgın uzerı bu trıfazelerı nasıl monofaz baglıyoruz anlatırmısın
 
sn overta yukarıdaki tabloda Mehmet95 arkadaşımızın eklediği tabloda değişik alternatifler var sana hangisi uygunsa onu seçip ona göre bağlantı yapıyosun.
Eğer tablodan anlayamadıysan şöyle izah edeyim
örneğin elinde 10 kvar 3 fazlı kondansatörün var faz nöt baylamak istersen kondansatörün iki ucunu şöntle. tek fazla besleyeceğin kontaktöre faz nötr gir çıkışlarını da şöntlediğin kondansatöre
bu kondansatörün gücü 2.2 kvar olacaktır
 
sagolun emegınıze sonsuz tesekkurler arkadaslarım kardeslerım yardımlarınız eksık etmedınız
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst