Kondansatörler üzerinde yazan kısaltmalar neyi ifade ediyor

ertos

Üye
Katılım
7 Şub 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
cn-rs-ls-Ip-un-ur-utt-utc-esl-esr
Gibi kısaltmalar neyi ifade ediyor tahminim cn kapasite rs iç direnci un çalışma dayanım gerilimi ama diğerleri ne bilemiyorum hep merak etmişimdir bilen arkadaşlar bilgisini paylaşırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
faq_q007_02_en.jpg

Anlatım ingilizce olacak, belki daha sonra türkçesine bakabilirim.

CN: Rated capacitance

Capacitance value rated at 20℃ / 50 Hz.

Rs: Equivalent series resistance = ESR

Equivalent resistance representing the sum of all Ohmic resistances occurring inside the capacitor. Essential for calculation of the current dependent losses.

Ls= Equivalent Series Inductance= ESL

it is relatively independent of both frequency and temperature.

Ur: Ripple voltage

The peak-to-peak alternating component of the unidirectional voltage.

UTT: Voltage test between terminals

Routine test of all capacitors conducted at room temperature, prior to delivery. A further test with 80% of the test voltage stated in the data sheet may be carried out once at the user·s location.

UTC: Voltage test between terminals and case

Routine test of all capacitors between short-circuited terminals and case, conducted at room temperature. May be repeated at the user·s location.

UN: Rated Voltage

The maximum or peak voltage of either polarity of a reversing or nonreversing type wave form for which the capacitor has been designed and rated (unlike other standards for AC capacitors, the rated voltage is not the rms value).

ESR: Equivalent Series Resistance

ESL: Equivalent Series Inductance
 
CN: Anma kapasitansı

Kapasitans değeri 20 ℃ / 50 Hz.

Rs: Eşdeğer seri direnci = ESR

Kondansatör içinde meydana gelen tüm oOhmik dirençlerin toplamını temsil eden eşdeğer direnç. Mevcut bağımlı kayıpların hesaplanması için gereklidir.

Ls = Eşdeğer Seri İndüktans = ESL

Hem frekans hem de sıcaklıktan nispeten bağımsızdır.

Ur: Dalgalanma gerilimi

Tek yönlü voltajın tepe-zirve alternatif bileşeni.

UTT: Terminaller arası gerilim testi

Tüm kapasitörlerin rutin testi, başlangıçtan (ilk halindenken) önce oda sıcaklığındayken gerçekleştirilir. Veri sayfasında belirtilen test voltajının% 80'i ile yapılan bir başka testi kullanıcı konumunda bir kez gerçekleştirilebilir.

UTC: Terminaller ve kasa arasındaki gerilim testi

Tüm kapasitörlerin kısa devreli terminaller ile oda sıcaklığı arasındaki durumları arasındaki rutin testi. Kullanıcının bulunduğu konumda tekrarlanabilir.

UN: Anma Gerilimi

Kondansatörün tasarlandığı (Tek kutuplu, çift kutuplu, kutupsuz) ve derecelendirildiği tersine çevrilmiş (+ iken – kutuptan ters polaritedeki şarjla) veya tersine dönmeyen tipte dalga formunun polaritesinin maksimum veya pik voltajı (AC kapasitörler için diğer standartların aksine, nominal voltaj rms değeri değildir).

ESR: Eşdeğer Seri Direnç

ESL: Eşdeğer Seri Endüktansı
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim peki bu esr ile esl dc’de devreye kondansatöre bağlanmak zorunlumudur ne iş görürler neyi sağlarlar

Birde aklımdayken sorayım dediğim birşey daha elimde bir adet 100 uf 600 vac motor daimi kondansatörü vardı içini merak edip parçaladım içerisinden iki yüzüne çinko kaplanmış polipropilen adı verilen bir film çıktı yüzlerce tur sarılmış alt ve üst uçlarına çinko sipreyi sıkarak giriş kablolarını çıkarmışlar sorum benim bildiğim iki iletken ortasına bir yalıtkan konarak yapılır kondansatör evet belki bu açtığım kondansatördede durum aynı gibi bir yalıtkan malzemenin iki yüzünü iletken malzemeyle kaplamışlar bana tersgelen bunu üstüste sarmaları ve her bir pilakadan tekbir uç çıkarmak yerine komple çinko sipreyiyle doldurmuşlar böylece kondansatör kısa devre olmazmı bu nasıl bir üretim tekniği benim göremediğim neler var bu üretim tekniğini bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim ayrıyeten elimde bir adet daha aynı değerde ama gerilimi 1200 vac yazın bir kondansatör daha vardı onuda açtım gene aynı film çıktı içinden gerilimi arttırmak için yalıtkan malzemeyi kalınlaştırmak gerekmiyormu bir türlü anlamadım gitti yanlızca ölçüsü birazdaha fazlaydı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst