Kondansatör sağlam mı ve nasıl doldurulur?

Sizin bilmek istediğiniz kondansatörün belirli bir kapasitesi var mı yokmu. Kapasite değerinin eteket değerine uyup uymadığı değil. İsmail arkadaşın anlattığı yöntem gayet doğru.

KONDANSATÖR LERLE OYUN OLMAZ. SAKIN ŞAKA YAPMAYA KALKMAYIN.

Kolay gelsin...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
elimdeki kondansatör ac değil dc kondansatörmüş. dc akımla doldurmaya kalktığında doluyor. fakat çok güçlü bir kondansatör olduğu için sanırım bunu doldurup şaka maksatlı kullanmam durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. o yüzden de çok kuvvetli şeyler ile doldurmuyorum. laptop adaptörü ile doldurdum. 19.3 volt ile doldu ama o da çok az çarpıyor. fazlası da zararlı olabilir diye doldurmadım :)
 
bahsettiğimiz yöntemlerle güvenli şekilde doldurup ANCAK seri bir dirençle şaka yapabilirsiniz bu direnç değeri de insana zarar verebilecek akıma, izin vermeyecek sınırlarına göre seçilmeli.

kondansatör tam şarjlı iken 220v Ac / 0,707 =311v idi seri direnç ve insan vücudu direnç toplamını da örneğin 150k dersek

311v / 150 000 ohm = 2ma civarında bir akım demektir. insana zarar verecek akım değerinin altında ama iyi de hissettirecek bir seviyededir :p
 
Anlamadım kaçlık direnç kullanmam lazım? bu arada kondansatör dc kondansatör. 220 ye direk bir diyotla bağlasam dolar mı? birde boşaltırken kaçlık dirençle boşaltmak lazım. ya buna kafa mı yoracaz boşver vazgeçtim :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst