Kondansatör mikrofon

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Merhaba hepinize hayırlı bayramlar arkadaşlar
Aliexpress ten ilk resimdeki kondansatör mikrofonu alsam , Ud enstrümanıma yapıştırsam ve bunu 2. Resimde Görülen Bluetooth transmittere girsem , Bluetooth receiver a sahip bir müzik setinden enstrümanın sesini alabilir miyim ? Yoksa mikrofonun çıkışını bir pre amfiye girip sonramı Bluetooth a aktarmam gerekir.?
Teşekkürler


Edit: sanırım sitede sorun var . Resim yüklenmiyor. Linklerini sunuyorum.

http://s.aliexpress.com/m2Mz2M3y

http://s.aliexpress.com/bQJbmYvM
 
Son düzenleme:
Merhaba, Haldun bey. Bu adaptörün teknik özelikler kısmında bluetooth’lu adaptörün preamfili özelliğinden hiç bahsedilmemiş, sadece 3.5 mm.’lik gitar jakı son ucunun (Gitardaki mikrofon adaptöründeki jak çıkışına bağlı olan bu kablonun başından gelen) bu adaptöre girdikten sonra adaptörün transmitter (Ses sinyalini alıp bluetooth üzerine modüle edip alıcı amfiye) yani dönüştürüp karşıya gönderebilme (10 mt.lik menzilde) özelliğinden bahsedilmiş.

Alıcı gitar amfisinde girişten sonra pre-amfi ve amfi kat olarak eğer birlikte yer alıyorlarsa bu sizin için büyük sorun olmaz aslında. Preamfi yer almıyorsa blutooth’lu bluetooth’lu bir preamfili alıcı çıkışından bu amfiye sonra verilmesi daha uygun olur. Çünkü adaptöre mikrofondan gelen bu ses girişi, zannederim ki sadece gitar sinyal sesi çıkışlı, yani preamfisiz giriş şeklinde olmalıdır. Adaptör özelliklerinde böyle bir durum olsaydı açıkça bu belirtilirdi diye düşünüyorum, çünkü sadece 3.5 mm.lik jaklı gitar sesi şeklinde sade bir tanımı vardır.

Bir de bluetooth alıcı ve verici cihazların eşleştirilmesi yani vericiyi alıcının tanıması şartı da vardır, ayni otomobil bluetooth’lu radyo ile ceplerin eşleştrilmesinde olduğu gibi. Ama sanırım gitar amfisinin uzaktan kumandası ile bu eşleştirmeyi yapabilirsiniz şeklinde de düşünüyorum. Ancak belki bu yeni sistemi (Eski kablosuz mikrofon sistemleri sadece bluetooth’suzdu, ancak RF’lı bu kablosuz iletişim, mikrofonla alıcı amfi arasında kuruluyordu, bunu iyi bilirsiniz. İşte çok eski yıllarda kullanılan kablosuz mikrofonlu iletişimde tam preamfisiz ise bu yeni sistemin bunun aynisi veya çok benzer yapıda olabileceğini tahmin ediyorum) Bunu bizzat kullanan daha deneyimli üyeler, geçen zaman içinde yazı yazıp bir görüş de belirtebilirler. Ayrıca kondansatör (Elektret türü) mikrofonlar kendi içlerinden ön kuvvetlendirmelidir, yani en az 1-2 mosfet çıkışıyla ac çıkış sinyalini çıkıştaki bağlantı jakıyla indirekt bağlantılıdırlar diye biliyorum. Kolay gelsin.
 
Sayın Binbaşı teşekkür ederim ilginize .müzik setimin cd okuyucu su arıza yapmıştı bende cd Sürücüsünü söküp aynı boşluğa aşağıda linkini verdiğim ürünü monte ettim ve çıkışını da müzik setinin amfisinin MD girişine girdim ve o şekilde çok verimli olarak kullanıyorum . Bu taktığım eklemenin preamfisi bu işimi görür mü ? Çünkü alacağım transmitter bu linkini verdiğimle Bağlantı kuracak .

http://s.aliexpress.com/auQnYR7R
 
Bu bluetooth transmiteri gordugum kadariyla tv uydu cihazi baglamak icin dizayn edilmis.

Yani on yukseltecten gecen bir cikisa sahip ses kaynaklarina baglanabilir.

Sahsi fikrim bu adaptore bir mikrofon baglarsaniz ya sesi iletmez yada iletse bile cok dusuk seviyede iletecektir.

Saygilar.
 
Serkan Bey ben o zaman mikrofonun çıkışından giriş yapabileceğim bir preamfi bakayım aliexpresten . Önerebileceğiniz bir ürün var mı ?
 
Haldun bey merhabalar,

Ben biraz aliexpress te gezip arastirayim mikrofon baglantili uygun bir transmitter bulabilirsem size onereyim.

Bunun icin yaka mikrofonlu FM radyo bandinda transmitterler isinizi teknik olarak gorur mu yoksa mecburen ilk mesajinizdaki gibi mikrofonun enstrumaniniza yapisan bir model mikrofonmu olmasi gerekiyor?
 
FM bandındaki transmitter lerden parazit , gürültü vs nedeniyle o kadar soğudum ki :) bt olsun istiyorum
 
:)) 10-15 dolara halledilebilecek bir şey değilmiş herhalde . Ben Bahsettiğim mikrofon ve bt transmitter ile çözerim sanmıştım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst