Kondansatör ile max. 10 amper çeken 4 adet dc motor beslenebilir mi?

kyhn90

Üye
Katılım
5 Eyl 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba;

Öncelikle amatör olmamıza rağmen zor bir işin altına girmiş bulnuyoruz.Ve yardımlarınıza son derece ihtiyacımız var.Amacımız benzinle çalışan bir quadcopter tasarlamaktı fakat işler bayağı bir karıştı.Biz olayı şöyle düşündük benzinli motor ve elektrik motoruyla 4 adet pervane motorunu anlık olarak besleryebiliriz dedik.Fakat bunun mümkün olmadığını anladık ve bize elektrik motoruyla anlık dolup boşalabilen max. 40 amper çekebileceğimiz bir enerji kaynağının lazım olduğunu ankadık.Sorum şu bu iş için bir kondansatör kullanılabilir mi? Kullanılırsa hangisi?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kondansatörler enerji kaynağı olarak kullanılmaz ; dolma ve boşalma anlarındaki akım karakteristiklerini incelerseniz bunu anlarsanız ; bu iş için akü kullansanız daha mantıklı bir seçim olur......
 
Cevabınız için teşekkür ederim fakat kullanılacak yer quadcopter olacağı için ağırlık çok önemli bunun için akü bize ağır gelebilir başka bir alternatif olabilir mi hocam bir de kondansator akımı dediğiniz gibi değişken bunu bir sekilde duzenleyemeyiz mi ?
Saygılarımla
 
Kondansatörler enerji kaynağı olarak çok güzel kullanılabilir ve kullanılmaktadır.
Amatör olduğunuz için kullanamıyacağınızdan bahsediliyorsa o ayrı.

Lityum tabanlı piller sizin işinizi görecektir,
li-po,
li-ion,
zaten quadropterlerdede bunları kullanmışlardır herhalde,
quadropter hiç ilgimi çekmediği için araştırmadım.

10 000 (on bin) F (farad) süperkapasite http://lichip.en.alibaba.com/produc..._b_farad_b_font_font_b_capacitor_b_font_.html

Çoluk çocuk bile süperkapasitörlerle proje yapıyor http://www.dnaindia.com/scitech/183...-device-that-can-charge-a-phone-in-20-seconds
 
Cevabınız için teşekkürler sn.karaapak. Dediğiniz li-polimer pillerini kullanmayı düşündük ancak dolma süresi bizim için uzun geliyor.
Saygılarımla
 
30 dk da dolabilen li piller mevcut.
Ben kullanmadım ama mevcut olduğunu biliyorum.
 
arkadaşlar daha değişik bir yöntemin olduğunu farkettik hiç elektriği üretmekle falan uğraşmayıp, direk yakıtlı motorları kanatlara takıp bir tricopter yapacağız burada kontrol kartı olarak ne kullanmamız gerekir ? Daha doğrusu benzinli motorlar nasıl kontrol edilir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst