Kondansatör fazla akım çekiyor, sağlam mıdır?

Katılım
31 Ara 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
45
selamünaleyküm değerli insanlar.20kwar lık kondastör devrede bağlı ölçü aletiyle ölçüyorum ayağın biri 63 amp diğer iki ayağı 40 amp gösteriyor.sağlam mı? kondaströr sağlam mı?:confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kapasite kaybı var.Değiştirmenizde yarar var.
 
değeri kaç olmalı sayın hocam.galiba 1.45 le çarpıyorduk aydınlatırsan sevinirim hocam çok sağol
 
Akımın ,> % 10 farklı olması halinde kondansatörü değiştirmek gerekir.Verdiğiniz rakamlar tutarlı değil.20 Kwar kondansatör akımı 30 amp. civarında ( 400 voltta ) olmalı.Verdiğiniz rakamlar doğru ise,kondansatörü hemen değiştirmeniz gerekir.
 
evet hocam rakamlar doğru.hocam kondansatör bitmiş mi oluyor?bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.Bana bir harf öğretenin 40yıl kölesi olurum HZ ALİ
 
Ölçmenızde bir hata olmalı, arkadaşlarımız 20 kVAR kondansatörün 28- 30 amper cıvarında akım çekeceğini belirttiler. Siz, 63 ve 40 amp. ölçdüğünüzü belirtiyorsunuz. Ya 20 kVAR ibareniz yanlış yada ölçmeniz yanlış.
 
sistemde bence harmonikler fazla. fazla oluncada TRue RMS bir cihazla ölçümyorsan bu değerleri görmen mümkün.
ancak yinede aralarında dengesizlik var değiştir. bitmemiş.
 
bence bide ölcü aletini bidegiştir sadece o kondastördemi deyerler farklı.
 
hocam kondastatör leri ölçtüm dedimya kon.20kvar hocam değerleri 73amp 74amp 74amp değerleri çıkıyor,yanlız hocam 9 tane bağlı seri şekilde ölçtüğüm değerler norma mı?hocam birde örneğin 1.kademe 2.kademe oldu ki 3.kademede kondaströr arızalı reaktifgüçkontrolrolesi bu arızalı kondastatörleri devre dışı bırakıp 4.kademeden almaya başlarmı?
 
20 kvar lık bir kondanstör 20*1.44=28 amper akım çekmesi gerek fazlar arası dengesiz olması kondanstörün bozuk olduğunu gösteriyor, bir küçük hatırlatma daha ki oda yassı değilde yuvarlak tip kapasitör kullanırsanız daha iyi olur ( uzun ömürlü olması açısından )
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst