kondansatör üzerinde yazılan değerlerden değişik akım

teknikadam dediğine katılıyorum ama indüktüf %17 de kapasitif %60 lara çıkıyor akım tr orta akım çeken faza da bağlasa bu büyük bi değer düzeltmez bence ayrıca kontak arzası yok kondansatörlerin uçlarında 380 v var ben bu sistemi trifaze sistemle değiştirecem çünkü yükleri dengelemek biraz zor sizler ne dersiniz bi çözümünüz varmı
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Her faza ait toplam yük toplam empedans Z ( omik ve endüktif direncin vektörel bileşkesi) sürekli değişkenlik gösterir. Çizmiş olduğum devredede bu açıkça görülmekte bu devrede Ir=Is=It demek mümkünmü açıklamaya gerek varmı ?
Zaten kompanzasyon sistemindeki sıkıntıların özüde yukarıda vermiş olduğum şemadadır. Fazlara ait yüklerde aşırı dengesizlik oluyorsa, dengelemek çok zor yada mümkün olmuyorsa. Tek fazlı kondansatör gruplarını devreye alan her fazın cosfi'sini ayrı ölçüp o faza tek fazlı kondansatör grubunu devreye sokan yeni nesil röleleri kullanmak kaçınılmazdır.
 
arkadaşlar teşekkürler bilgileriniz için
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst