Kompresör elektrik tüketimi

eğer mümkünse 220 Volt Şebeke akımı ile çalışacak
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
üstat zamanını alıyorum biliyorum ama rica;
1,1/0,81 = ~1,36 kW sonucunu biraz daha açabilir mi siniz,
1,1 kW motorun mil gücü, motor etiketinde yazıyor. 0,81 motorun yaklaşık verimi bunuda etiketten okuduk.

1,1/0,81= ~1,36 kW bu da motorun şebekeden çektiği güç. Yani parasını ödediğiniz güç miktarı. Arada çıkan fark da motorun kayıpları.

Ne kadar çalışırsa o kadar enerji tüketir. Yarım saatte yarısı olur tabi. Bu değerler maksimum, gerçek değer daha düşüktür.

Saygılar...
 
Ok, Teşekkürler,
Sorumun özüne gelecek olursa,
Bu motor kompresör de, yani boşa dönmeyecek bir zorlanma durumu olacak çünki bir hava odacığına hava basacak yaklaşık 10 Bar bu durumda bu kompresör, maksimum kapasitede çalışacağını var sayarsak ne kadar elektrik tüketmesi beklenir.?
 
Yukarıda yazdığımız gibi.

Saygılar...
 
Merhaba aşağıda etiketi bulunan kompresörün ortalama saatlik enerji tüketimini nasıl hesaplayabilirim ? Yardımcı olur musunuz?
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2019-02-22 at 16.46.05.jpeg
    WhatsApp Image 2019-02-22 at 16.46.05.jpeg
    106.8 KB · Görüntüleme: 79
Merhaba aşağıda etiketi bulunan kompresörün ortalama saatlik enerji tüketimini nasıl hesaplayabilirim ? Yardımcı olur musunuz?
Bu işte stabil bir değer bulamazsınız . Hava ihtiyacına göre kompresör hava tankını şişirip devreden çıkar ve uyku moduna geçer . Eğer hava ihtiyacı düşükse uyku modunda tüketim düşük olacağı için elektrik sarfiyatı da düşük olur . Yok hava ihtiyacı fazla ise yük durumunda tüketim artar ve @sami inci üstadın söylediği değer olur .
 
Son düzenleme:
Sürekli tam yükte çalışacaksa 11 ke değil ürün motor kw ı 11 etiket te ff olduğu görülüyor yani kurutucu var 2 kw da o soğutma fanı ve sürücü var 2 kw da o motorun servis faktörü de var 15 kw diyebiliriz tam anlamak için menüden çalışma saatlerinin girip %kaç kapasite ile çalıştığını görebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,529
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst