kompresör çok sesli

ardakal

Üye
Katılım
4 Eyl 2009
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
54
selamün aleyküm arkadaşlar benim çözemediğim bir sorun var klima dış ünitesi çok sesli çalışıyor komresör alt takozlarını değiştirmedim ama lastik conta ile iyice destekladim ne yapsam olmuyor aslında takozlar iyi komresör iki ayağı aşırı titreşimli elektrik biraz düşük mesala 175 volt diyelim bundan yaparmı bana kompresör arızalı gibi geldi bu kadar titreşim olmaz ne yapmalıyım kompresör değiştirme imkanım varmı varsa kaç lira yeni kompresör kompresör gücü 4,3A ile 4,5A arası yani 2 KW lık klimanın ısıtma ve soğutmasında bir promlem yok ama ses beni çok rahatsız ediyor saygılar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
alyküm selam usta;
öncelikle bir kaç şeyi tespit etmen gerekiyor.
1)ses,dış ünite kabininden mi geliyor,gevşeyen vidalar yada yerinden çıkan tırnaklar bu makinada vibrasyona sebep olur.
2) kondenser fan kanatlarında kırık var mı? Varsa buda fanda balansta neden olarak gürültü çıkartır.
3)kompresörün çalışma sırasında çıkardığı seste bir artış varmı önceki gözlemlerine dayanarak soruyorum bunu.
bence senin sesi kompresör çıkartıyor olabilir mekanik gürültü içindeki hareketli parçaların aşınmasından yada zorlanmasından kaynaklanıyor ve durumda ne yazıkkı bu motorların ömrü çok uzun olmuyor. büyük ihtimalle daha önce kaçak onarım yapılmıştır işlemi yapılmıştır bu klimada.
vibrasyon emici takozlarlada ilgili bir sıkıntın yoksa bu nedenlerden biridir diye tahmin ediyorum senin problemin.
ğer 3. maddeden ise motoru değiştirmekten başka müdahale olanağın yok .
kolay gelsin.
 
selamün aleyküm aynen 3 madde galiba öyle teşekkürler
 
Soğutmacı arkadaşımız problem yaratacakları yazmış.Ben de bir ekleme yapayım.
Kompresöre gelen voltaj 175 Volt olduğundan makinadaki rotorda kaymalar olabilir.Kompresörü 220 volt da çalıştırarak gözlemleyiniz.Eğer yine devam ediyorsa ses problemi.Mekanik sorundur.
 
bence sesden önce 175V sorununu çözmeniz daha iyi olur.kompresör çalışma gerilimi 230V dersek,+/- %10 toleransı var dersek 207V minimum, hadi diyelim 195V minimum.yeni kompresör alıp taksanda ne kadar sağlıklı olur orası tam muamma.yukardaki yazılan nedenler dışında manometre ile gaz basınçlarını gözlemleyip,kompresör deki terlemeyi,karlanmayı sıcaklığı bi kontrol etmenizde fayda var.sorun gaz sirkülasyonundan da olabilir.yoruma açık.
 
kompresörün giriş valflerine gaz sıvı olarak geliyorsa vuruntu yapar bu da titreşime neden olabilir.
 
Benimde yıllar önce başıma geldi aynı olay kanal tip dış ünite fanına sürücü bağladım devrini düşürdüm öyle çözdüm hala öyle çalışmakta
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst