kompanze pano cezaya girmiş buna sabit bir kondansatör takıp cezadan çıkaramaz mıyız?

Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
kompanze pano cezaya girmiş buna sabit bir kondansatör takıp cezadan çıkaramaz mıyız?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kapasitifdenmi yoksa reaktifdenmi cezaya girdiniz? Cez derkende fatura geldimi, yoksa belirli zamanlarda kendinizmi denetim yapıyorsunuz. Eger kendi yaptığınız denetimde sorunu fark ettiyseniz, panonuzu elden geçirerek aylık ortalamayı kurtara bilirsiniz veya makul bir ceza ile ayı kapatırsınız.
Simdi sorduğunuz soruya gelirsek, kompanzazyon iki kefeli terazi gibidir. Harcanan reaktif gücü terazinin bir kefesine koyarsanız, karşı kefeyede dengeleyecek kadar kondansatör koyarsınız, Rektif güç kontrol röleleri teraziyi her zaman dengede tutmaya çalışır. bitaraf agır basarsa reaktif den ceza, diger taraf agır basarsa kapasitif ceza öderiz.

Egerki reaktif güç yokken sabit kademe devreye alırsanız kapasitifden cezaya girersiniz.
olayı teknik terimlere girmeden basitce tarif etmeye çalıştım, umarım faydalı olur.
 
indüktiften cazya girmişsiniz ama sadece capastif yükle cezadan çıkamassınız aktif kullanıma bağlı bu iş mesela %25 ind le girdiyseniz fatura tarihinize kadar ind. oranınızı minumuma çakmeniz gerekiyor bunun için kapastif artırmanız lazım ama bunu yaparken aktif sarfiyatınızın olması ve kapastifide geçmemeniz lazım
 
ne kadarlık bir sabit kondansatör koysam indiktüfi durdurabilirim.
 
ortada bir veri var da ben mi göremiyorum acaa. Sayaç değerleri ne yönde ilerliyor, endüktif ve kapasitif ilerleme oranlarını bilmeden sabit bir kondansatör takarsanız bu sefer kapasitif fazla ilerleyebilir. Kaldı ki sabit kondansatör yerine röle ayarlarınızı değiştirerek kapasitif yönde çalıştırmalısınız ama ne kadar, buna mevcut oranlarınıza bakmadan karar veremzsiniz. Belkide kapasitifi artırarak değil yük dengesizliğini düzelterek bu işten çıkacaksınız..
 
röle ayarlarını değiştirmek nasıl oluyor. fazla bir yük yok var ama aktif değil.ara sıra çalıştırılıyor. röle şu anda çalışmadığı için endüktiften ilerleme oluyor. röleyi normal düzenine bindirdikten sonra cezadan nasıl çıkarabilirim?
 
Röleler endüktif yönde veya kapasitif yönde çalıştırılabiliyor. Bunu röle ayarlarından yapabiliyorsunuz, kullanma talimatına müacaat ediniz. Yok ise röle firmasını arayıp isteyiniz, yada web sitesine bakınız..
 
yeni tip röleler için mi geçerli bu söylediğin yoksa eski tip röleler içinde aynı şeyi yapabiliyormuyuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst