kompanze kendinden önce mi sonrasınımı düzeltir

evliya

Üye
Katılım
25 Mar 2007
Mesajlar
196
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kompanzasyon panosu kedinden sonrasını mı, yoksa kendisi ile trafo arasını mı kompanze eder. trafonun hemen yanına kompanzasyon panosu sayaç bağlı kompaznzasyonda sorun yok, buranın çıkışına başka bir kombi sayaç bağlanırsa bu sayaç cezaya girer mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kompanze panosu doğru yerleştirilmiş ise
trafo / sayaç ile yük /motorlar arasını kompanze eder.
1) sayaçtan geçen akımın düşmesini sağlayarak az ödeme yapılmasını sağlar.
2) besleme kablosundan geçen akımı düşürerek kablo kesitinden tasarruf sağlar.
3) enerji nakil hatlarının aşırı yüklenmesini önlemiş olur.

doğal olarak sayaç ile yük arasında bulunur. kendinden sonrasını kompanze eder.
kendinden önceki sistemlerin yükünü azaltır.
 
evet doğru yerleştirmiş bir arkadaşla tartıştık o kompanzasyonun trafo ile kompanzasyona kadar olan kısmının cos düzeldiğini öne sürdü
 
Arkadaşlar,kompanzasyon panosu sisteme bağlandığı noktadan itibaren,cos fiyi düzeltir.Bu düzelmişlik şebekeye,trafoya,üreticiye doğru fayda sağlar.Kompanzasyonun sisteme dahil olduğu nokta ile son alıcı yüklerin tarafına doğru hiç bir faydası olmaz.Sn.evliya'nın arkadaşı doğru söylemiş.
 
Olay tknsyn'in dediği gibidir. Eğer ki tersi olsaydı sayaç indüktif yazmaz mıydı?
Kompanzasyon, yüke ne kadar yakın olursa avantaı o kadar fazladır aslıda. Yükler dağınık olduğu için pano ta en başa konularak bütün yükler bir noktadan kompanze ediliyor.
Çok yüklerin bulunduğu işletmelerde kısım kısım yapılan kompanzasyonun kablo yükünü azaltacağı da bir gerçektir.
 
şimdi bağlıyacağın sayaç tedaşamı yoksa işletmeye mi bağlı olacak sen bağlıyacağın saati diğer saatle paralel bağla eğer saati tedaş için değilde kendiniz için bağlıyacaksanız kompanzasyondan9 önce veya sonra bağlamanızda bir etki olmaz eğer kompanzasyondan sonra bağlıyacak iseniz yeni bağlayacak saate reaktif veya kapasitif yazar yadaaktif yazar buda işletmenin çalışma eğilimine bağlı olrak değişir
 
evey arkadaşşlar dikkat edilmesi gereken bir konu kompanzasyon kedisi ile trafo arasını kendinden sonra bağlanan yüklere göre ayarlar düzeltir cos motorun yanın da ölçüldüğünde düzelmemiş hali ile durur ama trafo ile kompanzasyonarası ölçüldüğünde düzeltilmiş haldedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst