kompanze ile aklımda sorular

slm
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bizde kompanzasyonda ciddi bir sıkıntıyla karşılaştık bize fikir verebilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler. sorunumuz panosunu yenilediğimiz bir tesiste reaktif güç rölesi nin akım trafoları ve sayaç ölçüm akım trafoları girişte aynı bölgede ama rölede kompanzasyon değerleri hep normol olmasına karşın ( endüktüf %8 kapasitif değerleri % 4 ) gösteriyor sayaç değerlerini takip ettiğimizde endüktif %45 kapasitif % 40 civarında. buna karşın sayacı 3 defa değiştik akım trafoları arızalıdır değip değiştik 3 adet röle değiştrip denedik ama değerler 1 -2 puan aşağı yukarı hiç değişmedi bağlantılarda hiç bir hata yok akım trafoları girişte yükten önce ki sayacla aynı noktayı ölçmesine karşın röle ve sayaç ayrı değerler okuyor biz işim içinden çıkamadık yardımcı olabilecek arkadaşlar bize fikir verirseniz seviniriz

Trafo gücünüz nedir? problem bence sabit gurubunuz yetersiz kalıyor sanki. Sabit gurup röle akım trafolarından önce bağlanır ki kompanzasyon rölesi bu değeri görmesin.Değeri şu şekilde hesaplayabilirsin trafo gücünün minimum % 1 inden az olmamalı en fazla da % 5 i kadar konulmalıdır.400 KVA trafoya enaz 4 kvar en fazla 20 kvar konulmalıdır.Trafo yüklenme değerinin % 5 ini baz alırsanız yaklaşık olarak endüktif değeri minimum seviyeye çekmiş olursunuz.Hangi röleyi kullanıyorsunuz verdiğiniz değerlerden sanki og. abonesi olduğunuz anlaşılıyor.Size lazım olan 2 yönlü kompanzasyon yapan bir röle kullanmak
 
Son düzenleme:
değerli emodiyatör usta. bugün söz konusu problem olan kompanze panoya gittim yüzde 14 kapasitif yüzde 12 endüktif değer yazan panoya. sorunuz olan 3 fazlı kondansatörün 1 fazlı bağlantısını inceledim..fotoğrafını atacağım. kondansatörün uçları aynen bağlanmış. kontaktörde ise sigortadan bir faz alınmış kontaktörün güç ucuna bağlanmış. güc kontak çıkışı kondansatöre diğer iki kondansatör ucu ise birbiri ile birleştirilerek kontaktörün güç kontağına bağlanmış. güç kontağı girişi ise diğer kontaktörlerin yani bir fazlı bağlantı yapılan kontaktörler ile köprü yapılarak nötr bağlantısı yapılmış..

benim yaptığım iş durumu şu . 2.5 kvar 3 fazlı bu şekilde bağlanan kondansatörlerden 3 tanesini değiştirdim..3 adet 1.5kvar kondansatör bağladım. röleden otomatik olarak tanıttım..

birde röle ayarlarından baktım. ind .1.000 kapasitif. 1.000 idi. ben bu değerleri ind. 0.990 kapasitif.0.990 yaptım. çünkü bir alt kattaki kompanze panoda aynı röle var ve aynı bu şekilde ayarlanmış.. ki oranın değerleri çok iyi durumda..

sormak istediğim ben bugün saat değerlerini okudum.. bedaş geçen hafta saatin uzaktan okuma sistemi bozuk gerekçesi ile.yeni saat takmış. yani değerler sıfırlanmış durumda.. bir hafta sonra değrleri okuduğumda..sistemin ne kadar sağlıklı çalışıp çalışmadığını anlayabilirmiyim? acaba 0.990 yapmakla hatamı ettim..
Tüketimin normal olup olmadığını anlamak için bir hafta bekelmeye gerek yok sabah değerleri alın öğlen akşam değerleri alın eğer bir sorun varsa anlayacaksınız tüketim farklarından
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst