kompanze için kullanılan cosq

thsn

Üye
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 8 mva lık trafomun primerinde ki akım ve gerilim bilgisi bir enerji analizörüne bağlanmış durumda ve bu enerji analizörü bana bir cosq değeri göstermekte, acaba kompanze için gerekli kondansatör değerini hesaplarken bu cosq değerini mi dikkate almak gerek ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ölçü aletinizin hassasiyet sınıfı iyi ise,bu değerden yararlanabilirsiniz.Son sözü sayaç söylediğine göre,sayaç endekslerine itibar ederek düzeltmeler yapmanız gerekir.
 
peki benim kondansatörlerim devreye girdiği zaman yada devreden çıktığında analizörden okuduğum cosq değerinde değişme olması gerekmez mi, benim değerimde bir değişim olmamakta bunun nedeni ne olabilir ?
 
8 MVA büyük bir rakam.50-100 kvarlık grupların devreye girdiği,bu analizörle hassas olarak farkedilemeyebilir.
 
Aslında benim trafom 7 mva civarında çalışmakta ve çıkışında ki yük değişken olduğu için analizörden okuduğum cosq değeri de devamlı değişmekte benim 3600 kvar lik bi kondansatör grubum var ve bunun hepsini aynı anda devreye alıyorum fakat değişimi gözlemleyemiyorum dediğiniz gibi belki analizör hassas olmayabilir yada çıkışında ki yükten dolayı devamlı değiştiğinden farkedemiyor da olabilirim. Birde şunu merak ediyorum acaba trafonun çıkışında ki akım ve gerilimi ile hesapladığım görünür güç bilgisi ile analizörün bana verdiği aktif güç için cosq= P1/S2 formülünü kullanarak bulduğum cosq değeri bana hangi bilgiyi verir ? yada şöyle sorayım bu büyüklükte ki bir trafonun çıkışında ki aktif gücü nasıl hesaplayabilirim, bu analizörden okuduğum cosq değerini seconder güçlerini hesaplamakta da kullanabilir miyim ?
 
fahrı abı benım elımde hıc bırı yok fakat ben konpanzasyon işini ogrenmek ıstıyorum o konuda yardımınızı beklıyorum
 
kompanzasyon OG de
 
kompanzasyon OG de

OG den kompanzasyon,çok kritik bir konudur.Umarım,tesisinizde yeterli tedbirler alınarak işletiliyordur.3600 kvar lık grupların devreye alındığını ölçü aleti değerlendiremiyor ise,biryerlerde hata var demektir.Hele kompanzasyonu bu alet ile takip ediyor iseniz,acilen bu cihazı mutlaka çalışır hale getirmelisiniz.
 
öncelikle slmlar OG derken gerilim değeri kaç kV acaba ve işletmen çimento fabrikasımı yada bu kompanzasyonu OG motorlar içinmi yapıyorsunuz merak ettim ayrıca konu ilgimi çekti. Daha deteylı bilgi verir isen hem biz bişeyler öğrenmiş oluruz hemde sen derdine çare bulmuş olursun...

Benim tavsiyem kompanzasyon sisteminde kullandığın ölçü trafolarının, kondansatörlerinin varsa kompansazyon rölesinin bakımını profesyonel bir firmaya yaptırmandır. Ayrıca kompanzasyon sistemini daha hassas takip etmek istiyor isen daha hassas ve daha kaliteli bir analizör kullanmalısın.

Kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst