Kompanzayon konusunda yardım isteyen arkadaşlar bu başlığa cevap verebilirler.

mhmtrsln

Üye
Katılım
24 Ocak 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Kompanzayon konusunda her türlü yardım isteyen arkadaşlar bu başlığa cevap verebilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. :)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
S.A.

Ustam ben üniversite öğrencisiyim benim sana 2 sorum olacak
1: Projelerde kompanzasyon hesabı yapılırken mevcut cosinüsfi değerini 0,8 belirleniyor..altınada not düşüyorlar tedaş hattı mevcut cosinüs fi değeri diye..bu değer herzaman sabit mi..
2:bu kompanzasyon sistemlerine harmonik filtreleme sistemi uygulanıyor..
bu uygulama nasıl yapılıyor filtre bobinleri nasıl ve ne gibi hesaplamalara göre seçiliyor..Beni bu konuda aydınlatırsanız çok minnettar kalırım..ben bu konuyu çok merak ediyorum biraz araştırdım ama sonuç alamadım...
Şimdiden teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kompanzasyon hakkında her türlü makale, dosya, tez, faydalı program, kompanzasyon işi yapan firmaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

www.reaktiforan.com
 
Ben Elektrik taahüt firmasında yeni işe başlayan yeni elektrik elektronik mühendisiyim.Kompanizasyon derslerde görmüştük ama buraya gelince sanki çok farklı bir şeymiş gibi geldi bana.Anlamak için,neyi ne kadar bilmem gerktiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim :)
 
kardeşim ben panosunu toplamak istiuorum hazır almak istemiyorum nasıl yardımcı olursun sadece bilgimiz var ama iyi şekilde ögrenmek istiyorum şimdiden tşk ederim..
 
neyi ne kadar bilmen gerektiğine kendin karar vermelisin... kaldıki bilgide sınır yoktur..biraz mesai harcamalısın..dediğin gibi teorikte okumakla pratikte karşılaşan çok farklı olabiliyor.. sen biraz işin içinde olursan bazı şeyleri zaten çözeceksin..ama özellikle sormak istediğin bir konu varsa elbet sorabilirsin..
 
Özelden mesaj atamıyorum şu an yeni üye olduğum için.Şöyle başlayayım o zaman.kompanizasyon hakında her şeyi öğrenmek istiyorum.Başlangıç olarak nelere çalışmalıyım,neler yapmalıyım?
 
merhaba arkadaslar
is yerimizde reaktif cezaya girdik kisaca soorunumuzu aciklayayim
role cos fi degerlerimiz
L1 1.000
L2 5.000 ile 8.580 arasinda
L3 0.99 ile 1.000 arasinda gidiyor ne yapmamizi önerirsiniz Tesekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba arkadaslar
is yerimizde reaktif cezaya girdik kisaca soorunumuzu aciklayayim
role cos fi degerlerimiz
L1 1.000
L2 5.000 ile 8.580 arasinda
L3 0.997 ile 1.000 arasinda gidiyor ne yapmamizi önerirsiniz Tesekkürler

İnüktiften cezaya girmişseniz; L2 fazındaki kondansatörlerini manuel devreye al, sonra pens ampermetre ile L2 fazındaki kondansatörlerin akımını al, bu akım değerinden yola çıkarak kondansatörün o an çektiği gücü hesapla (kVAr olarak), hesapladığın bu değeri kondansatörün gerçek gücü ile karşılaştır. Eğer kondansatörden anlık çekilen güç kondansatörünün gerçek gücünden az ise kondansatörün arızalı demektir. Değiştir. Eğer iki güç aynı ise L2 fazındaki kondansatörleri devreye alan kontaktörlerini değiştir. Otomatikte dene hala L2 fazın cosq' yi ayarlayamıyor ise kompanzasyon röleni ve kumanda bağlantılarını kontrol et.

Bunun dışında eğer kapasitiften cezaya girmişseniz L2 fazındaki indüktif yük L2 fazındaki kondansatör grubunun güçünden çok çok az demektir. Buda şu anlama gelir L2 fazının kondansatör grubları L2 fazını aşırı kompanze ediyor demektir.

Zaten röle üzerinden L2 fazının indüktiftemi yoksa kapasitiftemi olduğunu anlayabilirsiniz. (Eğer rölenin böyle bir özelliği varsa.) Yoksa analizör ile ölçüm yapmanız gerekir.

Yani uzun lafın kısası arızaya doğru ölçümlerden yola çıkarak nokta atışı yapmak gerekir. Bunu beceremiyor iseniz deneme yanılma yoluyla bunu değiştireyim olmadı bunuda değiştireyim deneyeyim yoluyla yaklaşmanız gerekir.

Saygılar....
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst