Kompanzasyonla ilgili bir soru

Katılım
31 Mar 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yapmış olduğumuz bir banka şubesindeki adp panosu kompanzasyonunda bir sorun var . sorun şöyle öncelikle pano üzerinde kompanzasyonun sabit otomatik ve manuel kontakları var. Kompanzasyon sistemini otomatik konumunda bırakırsam sorun yok. ama kondansatör kademelerini manuel olarak ayarlamaya çalıştığım zaman sayaç panosunda bulunan 300mA lik kaçak akımı attrıyor. Şu anda şubede çalışan aydınlatma haricinde birşey yok sebeb bundan kaynaklanıyor olabilirmii yani yük yetersizse kaçak akım atar gibi veyya reaktif güç rölesinden bu sorun oluşurmu. Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hocam sımdı kacak akımın atmasını dıkkatle ıncelersek
1-manuel moda aldıgınızda hangı kondansator devreye gırdıgınde bu olay meydana gelıyor ona dıkkat edınız.
2-kontaktorlerın baglantılarını vede kondansator baglantılarının tamamını gozden gecırınız.saseye kısa devre oluyor olabılır.
kacak akım role topraga ancak 300ma lık bır akım akmaya baslarsa atacagını gozden kacırmayınız.
 
Kardeşim cevap için sağol. Yalnız bağlantılarda sorun yok ve ölçü aletiyle ölçüm yaptığımda nötr noktası ile toprak arasındada bir kaçak bulamadım. kademeler 2,5 5 5 10 10 2,5 2,5 2,5 2,5 şeklinde kademeleri manuel olarak sırasıyla açtığımda ilk denemede 4. kademede kaçak akım atmıştı sonraki denemelerde diğer kademlerdede atmaya başladı hatta sabit kontakda dahi kaçak akım attı. Yani kondansatörlerde bir sorun yok gibi kontaktörlerdede bir sorun bulamadım uçlarını açtığımda açma kapama yapabiliyor.
 
42,5 kVAr kompanzasyonun olduğuna göre 50-55kw yükün var demektir buda yaklaşık 100A'e tekabül eder ana kaçak akım koruma sistemin (açtırmabobini+troid+röle) kombinasyonu mu? eğer öyleyse röle üzerindeki kaçak akım ayarını kontrol et birisi çok küçük değere almış olabilir süikast :)
Piyasada en büyük kaçak akım rölesi 125A (300mA) 'dir. Eğer k.a.k.r 'en 100 yada 125A ise ;
1-0-2 manuel-oto pako şalterin manuel pozisyondaki besleme fazın kaçak akım rölesi çıkışından alınmamışsa nötr'ü kaçak akım rölesi çıkışındaki nötr'e bağlıysa kumanda devre akımı çok küçük mertebelerde olduğundan bir-iki kademe devreye aldıktan sonra açtıracaktır.
 
Hocam teşekkürler.

Eğer k.a.k.r 'en 100 yada 125A ise ;
1-0-2 manuel-oto pako şalterin manuel pozisyondaki besleme fazın kaçak akım rölesi çıkışından alınmamışsa nötr'ü kaçak akım rölesi çıkışındaki nötr'e bağlıysa kumanda devre akımı çok küçük mertebelerde olduğundan bir-iki kademe devreye aldıktan sonra açtıracaktır.

Bunu biraz açabilirmisiniz. Saygılar.
 
Sevgİl Dostlar Eskİden 0.56 İle KondastÖr İhtİyacini Buluyorduk Yenİ Oranlar İÇİn BÖyle Piratİk Bİr Hesap Şeklİ Varmi.
 
acaba bana kompanzasyonu tam olarak biri anlatabilirmi bu konuda pek bir bilgim yok da
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst