Kompanzasyonda sabit kondansatör olmasada olurmu?

Katılım
31 Ara 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
45
slm komanzasyonda sabit kondostör olmasada olurmu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Trafo kendinize aitse olmaz, yoksa Trafonun çekmiş olduğu Reaktif yükten dolayı cezaya girersin...
 
trafonun prımerin'den ölçüm yapılıyorsa, sabır drup baglanması gerekır. Yük olmadıgı zamanlarda trafonun reaktıf sarfıyatını karsılayacak güçde sabit grup baglanması gereklidir..
 
Sayacınız OG tarafında ise, ya sabitlerle uğraşacaksınız az geldi çok geldi. Yada OG den ölçüm yapan AG den düzelten bir sistem kullanacaksınız. EKM ve EKT serisi trsitör anahtarlamalı harmonik filtreli cihazlar standart AG den ölçüm alarak, butür uygulamalar içinde OG den ölçüm alarak AG de çalışmaktalar, tek farkı bir pik ile yazılım değişimi..
 
sabit olmada olur hiçbir şey olmaz ama kompanzasyon panon varsa tabi bu tesisten tesise değişir
 
sabit kondansatörler kompanzasyon trafonuz ise aitse bu trafonun kendi iç ihtiyacı olan çektiği endüktif enerjiyi karşılamak amacı ile kullanılmaktadır. Yükünüz fazla ise ve siz kompanzasyonu doğru yapıyorsanız trafonun çektiği endüktif sizi ceza sınırına yaklaştırmaz. Yada siz yükünüzü kapasitif yaparsanız trafonun endüktini dengelemiş olursunuz. Fakat değişken yüklerde veya yükün hiç olmadığı durumda trafonuz boşta çalışıyor buda direk olarak endüktiften sizi cezaya sokar.
 
Benim kullandığım trafoların birinde tasarım hatası yapılmış.Sabit akım trafolarından önce olması gerekirken sonra konmuş.Pratikte bir işe yaramıyor.Yükümüz yüksek iyi çalışan kompanzasyonumuz var 16 yıldır sorunla karşılaşmadık
 
Hocam. Sabit grup tesisinin çalışma durumuna ve kompanzasyon sisteminin hassasiyetine ve kademe ayarlarına göre değişir.
Çok havada bir soru olduğundan havada bir cevap kafi gelecektir :)
 
trafo bınası sıze aıt degıl ıse gerek yok ama sıze aıt se baglanması gerekır ınduktıf ten ceza yersınız ceza yememek ıcın trafo degerı ve kucuk calısan aletlerı de goz onune almalısınız yoksa kompanzasyon devreye gırmez cezaya gırmeye baslarsınız kolay gelsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,271
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst