Kompanzasyonda kondansatör işlevi

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
Arkadaşlar silo tesisimizde 630 kwlik trafo konpanzasyon panosu var bu panoda anlamadığım kondansatör üzerine aldığı enerjiyi tekrar nasıl boşaltıyor 2 ayrı teknisyene sordum biri siloya gönderir diyor öbürü yok öyle olmaz o enerji kondansatorun üzerinde dirençler vasıtası ile kaybolur siloya gitmesi imkansız diyor BU IŞLERDE YENIYIM LÜTFEN BU DURUMU AÇİKLAYABILIRMISINIZ
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kondanstörlerde desarj drençleri olması gerekir eğer yoksa harmonik durumunun fazlalığına göre kondanstörlerin ömrü kısa olacaktır. slm
 
Yani kondansatörün aldığı enerjiyi siloya göndermesi söz konusu değil doğru mu anladım kendi dirençleri ile boşalıyor kendiliğinden öylemi ?
 
Yani kondansatörün aldığı enerjiyi siloya göndermesi söz konusu değil doğru mu anladım kendi dirençleri ile boşalıyor kendiliğinden öylemi ?
evet desarj drençleri üzerinden boşalıyor siloya veya başka bir yere göndermesi söz konusu değil şarj ve desarj olayı slm
 
Kompanzasyonun ana amacı, yüklerin şebekeden çektiği reaktif indüktif gücü, kondansatörlerin çektiği reaktif kapasitif güçle sönümlemektir. Çünkü tedaş, şebekeden çekilen reaktif indüktif gücün, aktif güce oranı %20'yi (Kurulu gücünüze göre %33'de olabilir) aştığı zaman, kullanılan reaktif indüktif gücün bedelini faturaya yansıtır.
Bir de işin reaktif kapasitif boyutu var oraya girmiyorum.
Kompanzasyon konusunda yeniyseniz https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/4188-kompanzasyona-giris.html konusunu okumanızı tavsiye ederim.
Bahsedilen deşarj dirençleri ise kondansatörler devreden çıktığı zaman, içerisinde biriken enerjiyi hızlı boşaltmak içindir. Çünkü tekrar devreye girme anında kontaktörlerin kontaklarında zamanla aşınmalar oluşur.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst