Kompanzasyonda güç analizi hakkında

gunerdr

Antcom Temsilcisi
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
364
Puanları
6
Konum
Eyüp
Merhaba, saygı değer meslektaşlarım

son zamanda forum sayfasından fazlası ile kompanzasyon problemleri gördük buna istinaden bir yazı hazırladık umarım yararı olur.
her zaman söylediğimiz gibi ve üstatlarımızında belirttiği gibi iyi bir güç analizi ile çözüme ulaşacak fazlası ile kompanzasyon sistemi var

ayrıca yeni bir bilgisayar yazılımı yazdık bunu ücretsiz olarak dağıtımını yapıp arkadaşların kullanımına sunacağız, bu değeleri süreleri ile beraber yazılıma girerek yazılım size optimum çözüm ile gerekli kond. Veya reaktör güçlerini hesaplayacak

(Lütfen bunu bir reklam algılamayın)
 

Ekli dosyalar

  • Kompanzasyon sistemlerinde güç analizi.rar
    64 KB · Görüntüleme: 212
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Firma yetkili veya temsilcilerinin,forumlara iştirak etmesini olumlu buluyorum.Ürünlerini tanıtmalarını ve
ürünleri hakkındaki lehte /aleyhteki görüşlerini de reklam olarak görmüyorum.Gönlüm,tüm firmaları tem-
sil eden akadaşlarımızın forumumuza iştirak etmesi ve bizi birinci elden bilgilendirmeleridir.Neyin reklam
olduğunu söylemek,zekamıza hakaret olur.Bıraksınlar,onu biz ayıralım.gunerdr arkadaşımzın katılımlarını
her zaman saygı ve takdirle karşılıyorum.
 
Bu da bizim haberleşme yazılımımız


www.kael.com.tr den ücretsiz indirebilirsiniz.Programın çalışması için varkombi-pc yada multiser-pc rs485'ye usb konvertor -ethernet modem - gprs modem den herhangi biri ile bağlı olmanız gerkmektedir
 
yukarda dediginiz siteye girdim ( www.kael.com.tr den ) ama guc analizi ile ilgili bir bilgi bulamadım , tam yerini soylermisiniz veya burada bir acıklama yapsanız , guc analizi ile cihazın rs 485 ile pc haberlesmesi farklı seyler gibi geldi bana , galiba ilk arkadasın anlatmak istedigi pek anlasılmamıs , guc analizi kesinlikle akan gucleri ekranda gormek veya cekilen enerjıleri okumak degildir , bunu zaten sayac yapıyor , rolenin rs 485 baglantısı ile bunları pc de gormek , ilk arkadasın anlatmak istediginden cok farklı seyler , ilk arkadasın yukarda bahs ettigi yazilım ise rs 485 arayuzu degil , tamamen
optimum deger bulma algoritmasıdır ki ar-gedeki arkadaslar sadece algoritma catısını (a/y yazılımı degil ) olusturmak için üç aya yakın calıstılar ,
 
Sn.gunerdr ,çok faydalı bir özellik sunmuşsunuz.Analiz güçlüğü yaşanabilen her yerde pratik çözüm üretmişsiniz.Sizleri kutluyor ve yenilikçi atılımlarınızın devamını diliyorum.
Belirtmeden geçemeyeceğim;Vizontele filminde ilk kez tv ile karşılaşan deli Emin ne diyor''şerefsizim ben de düşünmüştüm''işte bende böyle bir özelliği hep düşünmüştüm.Benim hayallerimi hayata geçirdiniz ya daha ne diyeyim.
 
bu ürünün özelliğini kullanıyordum ama bu açıklayıcı oldu,
sayın tknsyn arkadaşımıza katılıyorum tebrikler
 
Daha önce tarafımdan hazırlanmış kompanzasyon güç analizi dökümanını arkadaşlarımızın istifadesine tekrar sunuyorum. Bu metodu uygulamış olan tüm teknik eleman arkadaşlarımız %5'leri rahatlıkla yakalamaktadırlar. Enerji kalitesini yakalayabiliyoruz. Kazanan meslektaşlarımız, mutlu olan da biziz.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kompanzasyon-için-güç-analizi.4822/

Herkese iyi çalışmalar.
 
arkadaşlarr harmok güçler tam olarak açıklarmısınız
 
Arkadaşlar,

Kompanzasyon sistemi devre dışı iken ana dağıtım panosundan okumuş olduğum akım değeri 400A. Kompanzasyon sistemini devreye soktuğumda 400A yük karşılığında kondansantörlerin devreye girmesiyle beraber akım değerinde yükselme oluyor ve Ana panodan okumuş olduğum akım değeri 800A e olaşıyor.

Bundan şunu anlıyorum. Önceden Elektrik saatim 200Kw'lık harcama yapıldığını ölçerken kompanzasyon sisteminin devreye girmesiyle beraber 400Kw'lık harcama yapıldığını ölçmeye başlıyor.

Kompanazasyon sistemi Elektrik faturasının daha düşük gelmesine yardımcı olmuyormuydu?
 
Bir yanlışlık olmalı. Akım artacağına azalmalıdır.

akım trafosu olması gereken yerden ölçüm almıyordur. Veya

Devreye giren kondansatörlerin faz beslemeleri akım trafosundan öncedir ve gereğinden fazla kondansatör devreye girerek akımı yükseltmektedir.

Bağlantılarınızı kontrol ediniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst