Kompanzasyon Yeni Tebliğ

Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
607
Puanları
0
kompanzasyonyenitebli.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu oranlar,2009 yılından itibaren de Tedaş tarafından uygulanacak.Tedaş tarafından yapılacak kompanzasyonla birlikte,Şebeke sıksık rezonansa gireceği için ( kaçınılmaz olarak ), şebeke arızaları
çok artacaktır.EPDK bu sınırları yeniden gözden geçirmez ise,2009 dan itibaren uzun süreli kesinti-
lere hazır olalım.Konuyu derinlemesine incelemek isteyenlere Tedaş internet ana sayfasındaki 20/21/22
2006 tarihindeki İşletmeler Daire Başkanlığı tarafından yapılmış olan sunumu okumalarını öneririm.
Bu rakamların 25 ve 15 olması dışındaki tüm çözümlerin,şebekeleri kaosa sokacağına inanıyorum.
 
arkadaşlar benim bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
kompanzasyon panasunda reaktik ve kapasitif hesaplamaları bir ay önceki okunan sayaca göremi yapılıyo yoksa,toplam tüketilen enerjiye göremi yapılıyo ayrıca bu hesaplamayı nasıl yapıldığı hakkında veya hesaplama formülü varsa verirseniz menmun olurum simdiden teşekkür edrim.
 
son sayaç endeksi ile bir önceki sayaç endeksi

2 aktifi birbirinden çıkar A
2 reaktif değeri birbirinden çıkar B
2 kapasitif değeri birbirinden çıkar C

%reaktif= B/A*100
%KAPASİTİF= C/A*100
 
teşekkür ederim arkadaşlar emniyet müdürlüğünde çalışıyorum bu ay 0.75 kilovat la cezaya girdik 524 t
ytl ceza geldi.sizin verdiğiniz bu hesaplamayla takip edbiliriz demi.bide kondansatörleri biz açıp kapıyoruz yani biz ayarlamaya çalışıyoz.verdiğiniz hesaba göre etsem doğru olur diye düşünüyorum.cevap yazarsanız sevinirim
 
tumu1976 ' Alıntı:
teşekkür ederim arkadaşlar emniyet müdürlüğünde çalışıyorum bu ay 0.75 kilovat la cezaya girdik 524 t ytl ceza geldi.sizin verdiğiniz bu hesaplamayla takip edbiliriz demi.bide kondansatörleri biz açıp kapıyoruz yani biz ayarlamaya* çalışıyoz.verdiğiniz hesaba göre etsem doğru olur diye düşünüyorum.cevap yazarsanız sevinirim
Emniyet müdürlüğündeki göreviniz nedir? sisteminizin elektrik sorumlusumusunuz yada böyle bir sorumlu yok sorunu çözeyim diyemi düşündünüz bilmiyorum. Bir tesiste kondansatör grupları manuel olarak devreye sokulup kompanzasyon yapılmaz cosfi değiştikçe grup devreye alıp çıkarmak için 24saat sistemin başında durmak gibi mantıksızca bir sonuç çıkar. Sitemizde kompanzasyonla ilgili envayi çeşit bilgi var bunları inceleyiniz kompanzasyon temel mantığını hala kavrayamadıysanız msn'dende yardımcı olurum. Ama sebep ne olursa olsun soru sorduğumuz konu hakkında mutlaka temel bilgi edinmek için çaba sarfedelim. Ayrıca sn salimoca kompanzasyon hesabı ve takip program dosyalarıda zaten sitemizde mevcut.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu konuyu ben de açmıştım Teknikadam üstadımızın başlığı konuyu güzel özetlediği için burada devam edelim.
İlçemizdeki yüksek okulun kompanzasyon sistemi çalışmıyordu RGR bozulmuş kondansatörler bitmiş..... Bu tadialat için teklif 3 seçenekli ve izahatli bir teklif vermiştik. 1- Mevcut sistemin çalışır hale getirilmesi 2- 3 fazdan kontrollü mevcu duruma göre bir sistem kurulması 3- Yine 3 fazdan kontrollü, bilgisayar denetimli, 2008 oranlarına uygun garantili bir iş. Dün rektörlük inşaat..... dan arkadaşlar gelmiş telefon ile konuştum arkadaş bugün yarım saat önce beni aradı 2 seçeneği uygulamamızın yeterli olacağını söyledi.
Ben 2008 yılı oranları konusunu hem yazılı hen şifai izah etmiştim bana söylediğini aynen aktarıyorum "İLDEKİ TEDAŞ GÖREVLİSİ ARKADAŞLARLA GÖRÜŞTÜM BU ORANLARA GÖRE TEİAŞ'IN TEDAŞTAN İSTEDİĞİ DEĞERLER İÇİN TEDAŞ KURUMLARINDA YETERLİ HAZIRLIK YAPILMADI BU İŞİN MASRAFI KATRİLİYONLARI BULUYORMUŞ. DOLAYISIYLA BU ORANLARIN ERTELENMESİ YİNE GÜNDENDEYMİŞ"
Evet arkadaşlar bir resmi kumun 2008 oranlarını konusundaki son görüşü bu ne dersiniz yılan hikayesi komediyemi dönüşüyor.???
 
bizim fabrikaya tebliğ edildi,, oran %33 den 20 ye düşmüştür diye,, aksi takdirde ceza ödeyeceğimizide tebliğ ettiler, şu anda tartışılan ne acaba? kompanzasyon panomuzu değiştireceğim ben. Kesinleşmeme ertelenme ile ilgili resmi haberleri nereden okuyabiliriz? epdk nın sayfasındada birşey bulamadım. EMO nun sayfasında 9 ocak 2007 epdk tebliği diyor ama o tarihli bir tebliği yok epdk nın sayfasında, kafam karıştı.
 
Bu işin erteleneceğini sanmıyorum, 2 ay sonra yeni oranları tutturmaya çalışacağız, ceza ödemek istemeyenler hazırlığını yaptı, bu saatten sonra ertelenirse hazırlık yapanlar enayi durumuna düşmüş olmaz mı? 2008 yine biraz olsun tutturulabilirde, 2009 da ne yapacağız bilmiyorum? ???
 
Arkadaşlar

2008 Yılında yürürlüğe girecek yeni reaktif oranları ile ilgili son değişiklik;

Gücü 50 KVA'nın altında olan abonelere Yeni yıldada İnd: %33 oranı aynen devam edecek.

Bu gruptaki abonelere getirilmiş olan kapasitif Reaktif sayaç takma mecburiyeti,kapasitif reaktif sayaç

takmayanlara Aktif enerjinin % 90'ı kadar reaktif enetji tahakkuk ettirileceği hükmü 31/12/2007 Yılı

sonuna kadar ertelenmiştir.

Bilgilerinize sunulur...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst