Kompanzasyon Takibi Excel Programı

Sayın arkadasım,

Euro yerine keşke Mars kuzenkosu ile satabilsek te zamanla olusabilecek fiyat artıslarını kompanse etse. Belki bilirsiniz Euro $ ile satılan bakır aliminyum ve sac fiyatlarında bile %50 zam geldi. Eee bizim girdilerimizde bu malzemeler kullanılıyor. Keske Euro cinsinden maliyette degisiklik olmasa bende satıs fiyatımı fix etsem daha ne isterim? Yani euro cinsinden bile maliyeti sabitleyemiyorsunuz?
Bende isterim ülkemin parasını kullanmayı. Ama satıs fiyatının mumkun oldukca degismesini minimize etmek için euro cinsinden belirtmek daha pratik oluyor. Zaten bizim ithal ettiğimiz malzemeler, mikroişlemciler, trafo sacları, aliminyum,memory, IGBT, direnc, kondansatör, memory dir. Yani tubitak destekli knowhow içeren tamamen yerli teknoloji ile üretilen bir ürün. Su sıralar yurtdısı pazarlamasıyla ilgili calısmalarda bulunuyorum.
Teknoloji olarak bırakın yerlileri, ithal olan hic bir üründe karsılıgı yok.
Yurtdısından donuste tüm arkadaslara semalı bir yazı hazırlayıp genis bir acıklama gondereceğim. Dolayısı ile biraz bana zaman vermenizi rica etmek zorundayım.
Gorusmek üzere.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın arkadaşlar,Bu Alron bana Dycom'u hatırlattı.Biliyorsunuz Dycom dinamik kompanzasyon da böyle bir şey.Ben dycom kullandım Alron'un da aynı tarz bir sistem olduğunu düşünüyorum.Bu durumda ihtiyacımız olduğunda her iki markayı da fiyat ve performans açısından değerlendirir hangisi işimize gelirse onu satın alırız.
Tristör anahtarlamalı bu tarz sistemleri kullanıp kullanmama konusuna gelince,keşke finans sorunu olmasa da hep bunları takarak uğraşıp durmasak.Tabi ki bunların kullanılmasının kaçınılmaz olduğu durumlarda oluyor.İşte o zaman ben arkadaşlara bu gibi hazır sistemler tavsiye ediyorum.Şimdi sayenizde DYCOM a ilaveten ALRON u da öğrenmiş oldum.Bu sistemleri yapan bilmediğim başka firmalar da var ise bilenlerin paylaşmasını dilerim.
 
paylaşım için herkese teşekkür. Çok sağolun.
 
Selam arkadaslar,

Tabloda bir minik bir hata yapmısım hesaplarda değilde baslıkta. O nedenle bir arkadasın nazik uyarısıyla düzelttim. (yani 15 le 20 ters sütunlarda imis). Birde eger limitlerin asılması durumunda otomatik renklendirme ilave ettim biraz zevkli olsun diye. Eger sistem endüktif limiti asarsa gassaray, kapasitif limiti asarsa kanarya rengine dönüyor.

tüm arkadaslar bu dosyayı ndirip zevkle kulanabilirler, sifre felan yok. Dosya üstüne kendi firma ve müsterilerini yazsınlar.

Bu arada bu listeyi yaptıgım ve önceden %22 kapasitif ceza yiyen şirketin elektrikcisi ay ortası işten ayrılmış. Bu ay bası yeni birisi işe baslamıs. Bu arada sitemle ilgi alaka yok cunku kimse bilmiyor.

Fekat ALRON daha öncede belittiğim gibi "TAK UNUT" prensibiyle tasarlanmıs adaptive sözcüğünü hakikaten hakeden ürün. Bir kac arkadas sormustu "adaptive" ne demek? Adaptive bulunduğu koşullara kolaylıkla uyum sağlayabilen akıllı sistem demek. Yani cevresindeki kosullar ne olursa olsun yapabilceginin maximumunu herhangi bir ayara gerek duymaksızın kendisi sağlıyor demek. Birde basit sistemler vardır. Herdurumda tekrar gidip ayar yapmanı gerektiren veya GSM/modem/internet le baglanıp birilerinin ayarlarını değiştirmesini bekliyen sistemler.
Ehh ALRON da uzaktan izlemeye gerek yok.

Ben biraz yorgunum yeni geldim yurdısından. O nedenle hafta sonu ALRON hakkında bir acıklayıcı semalı yazı hazırlayacağım.
 

Ekli dosyalar

  • 8041901.xls
    24.5 KB · Görüntüleme: 36
ben açamadım bu program çalışmıyor. açıp çalıştıran var mı ?
 
programın adı var ama kendı gorunmuyo sanırım
 
Cok ozur dilerim arkadaslar

epeydir is yogunlugundan yoklugumu hisstettiginizin farkindayim.
bir arkadasin uyarisi ile benim excel dosyasinin acilmadigi okunmadigi sikayeti varmis. Ben hem kendisini hemde arjli, soyadsiz formunu gonderiyorum (soyadsizin soyadini xls olarak degistirin). eger yinede sorun yasayan olursa lutfen benim email adresime not atsinlar.

Sizleri ozledim ama ne yazikki elimde 3 adet ciddi isim var ve bir gun neden 24 saatten uzun olmuyor diye dusunuyorum.

Benim acil yassi kablo rekorlari ihtiyacim var. kimden bulurum bana iletirseniz cok sevinirim.

kullanimi son derece basit. sadece sayac degerlerini gireceksiniz. yalniz sakin satir silmeyiniz. yeni bir ay hesabi icin sadece o sayfayi kopyalayiniz. sadece tarih ve sayac bilgileri girdiginiz alanlari silmeniz yeterlidir.
dosyanin ustune kendi firmanizi logonuzu koyup musterilerinize rapor olarak kullanilmaya musaaittir. dosyanin hicbiryeri korumali degildir, istediginiz gibi oynayabilirsiniz. herkese selam:rolleyes:
 

Ekli dosyalar

  • Kibele1.zip
    22.3 KB · Görüntüleme: 16
yahu ben de şaştım bu işe. gonderdiğim dosya acmıyor. Acıyor içinden anlamsız bir dosya cıkıyor. direct excel gonderemiyorum sistem kabul etmiyor. Bende dosyayı sıkıstırmadım ama soyadını doc olarak gonderiyorum. Siz dosyayı indirdikten sonra soyadını xls olarak degistirin. Bakalım birde boyle deneyelim.:cool:
 

Ekli dosyalar

  • kibele.doc
    26.5 KB · Görüntüleme: 72

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst