Kompanzasyon sistemi için röle tavsiyesi

tuncer17

Üye
Katılım
10 Eki 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yeni bir kom. s,stemi kurucaz röle seçiminde dikkalt etmem gerekenler nelerdir.Tavsiye marka olursa daha iyi olur..


Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba, bu konu hakkında forum sayfasında epey bilgi var, firma ismi vermem uygun olmaz gibi

ama role seçiminde trifaze olmasına dikkat etmen gerek yüzdelik ayarlamalarını yapabilmen gerek kondansatör değerlerini görebilmen gerek, aşırı komp. düşük komp. harmonik gibi etkileri uyarı verebilmesi gerek gibi....
 
Markadan ziyade; Hangi özelliklere sahip bir röle ihtiyacını karşılar? Önce bunu açığa kavuşturalım.
Çünkü 5-6 çeşit röle markası varken, her merkanın da en az 56 çeşit rölesi var.
Kaç çıkışlı bir röle işini görür?
Yüklerin tamamen dengeli ise 1 fazlı röle de kullanabilirsin.
Röle bilgilerini bilgisayardan da izlemek istermisin?

Piyasada tutulan birkaç röle marka ve modelleri:

KAEL varkombi-12
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/kael-rar.27880/

EntesRG3-12CS
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/rg3-12cs_kullanma_talimatc_tr_v1-713-pdf.37639/

TENSE RGT-12
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/rgt-xx_tr-pdf.37640/

Siemens Prophi
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/siemens-prophi-rar.27884/

İNTER RKR-3P13MT (TRİMO)
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/tri_mo_tr-pdf.37641/

Merlin Gerin Varlogic NR6, NR12
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/varlogic_n_user_guide_tr-pdf.8162/

ARMES KBR BK12
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/armes-kbr-bk12-rar.27872/
 

Ekli dosyalar

  • TRI_MO_TR.pdf
    746.5 KB · Görüntüleme: 3
arkadaşım geçen gün ABB firmasının bi seminerine katıldım ve yeni geliştirdikleri bir modeli tanıttılar. Röle baya fonksiyonel. ancak şuan modeli aklımda değil ama bulunca buradan sölerim.
 
Arkadaşlar ben yeni oranlara hazırlık için Kael varkombi 12 kullanıyorum ve çok memnunum.Fakat ilk fırsatta Tense ve Elektropan röleleri denemek istiyorum.Kullanma kılavuzlarından okuduğum kadarı ile baya ilgimi çektiler.Hatta forum arkadaşımız güner bey Tense röleyi gönderebileceğini ifade ediyor.Tabi mütevaziliği de elden bırakmıyor.Firma ismi vermem doğru olmaz diye yazmış.Ama benim firma ismi yazmamda bir sakınca yok.tuncer17 gel sen bu projende TENSE kullan.Eminim ki memnun kalmazsan ,gunerdr bey gerekeni yapacaktır.
 
ElektroPan'ın Tüm rölelerini Tavsiye ediyorum Kolay Kurulum 24 kademeye kadar (Hiç birinde yok) Kademe seçeneği, tüm kademleri ister monofaze ister trifaze istersenizde istediğiniz aralıkta karışık olarak sıralaya bilme enerji analizör görevi yapabilme sistem harmoniğini (50.'ye kadar) okuyabilme ve diğer özellikleri ile Uzaktan takip yapmak isteyenlere yönelik olarak da gprs (Maliyeti çok düşük) ve internet üzerinden Tüm anlık verileri takip ve kademe kontrollleri ile kondansatör güçlerini görüp devreye alıp çıkarması gibi özellikleri var gerçekten çok güzel bir röle ben yeni kullanmaya başladım çokda memnunum
 
tense rgt12 bayağı fonksiyonel ben bu rölenin bu kadar fonksiyonel olduğunu sanmıyordum ama kendisini ispatladı süperr :)
 
ardadaşım oncelıkle ne sekılde bı sıstem kurdugun onemlı ama cırcutor'un computer 8d-8-96a rolesını denemenı onerırım benım sıstemımdede oranları tutturamama gıbı bı sorunum vardı suan bu roleyı kullanıyorum ve oranlarım %10 reaktif %2 kapasitif. denemenızı ısrarla onerırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst