Kompanzasyon Projesi

Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba,


yurtdisinda kazakistanda calisiyorum. Insaati henuz baslamamis bir akademinin elektrik projelerini kuvvetli ve zayif akim ciziyorum. Ana Dagitim Panosu icin kompanzasyon yapmam isteniliyor. Bunu projede cizmem lazim. Bana bu konuda herhangi bir ornek proje onerebilirmsiniz ? yada nasil yapmam konusnda fikir ? ADP tek hat semasini cizdim. yaklasin Toplam guc 1500KW, talep gucu ise 1100KW.

Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
cok tskr ederım. bu hesap da ısıme yarıyacak. pekı projede nasıl gosterırım bu kompanzasyonu ?? bı adp panosu projesı cızdım. ADP den panolara gıden lınye, lınye tipleri, gucler, talep guclerı akım lar hersey bellı. bu projede mı kompanzasyonu gostermem gerekıyor ? bırde nasıl gosterebılırım. yardımlarınız ıcın cok tskr edıorm
 
Kompanzasyon için,hesap içerisindeki şema yeterlidir.Koruma için,TMŞ kullanmak pahalı gelecek ise,NH
sigortalı ( kısa devre kesme akımı nedeniyle ! ) koruma yapmalısınız.Daha esnek bir kompanzasyon elde
etmek için,18 kademeli düşünmek daha uygun ! olabilir.
 
O kompanzasyon hesabini, baska proje demi gosterecegim yoksa ADP panosunun projesindemi ?
 
feeback bana mail adresi at sana komple bir proje göndereyim incele senin için referans olsun ama copy -paste yapma yol göstersin we transfer den atarım
 
benzer bir durum bende de var. Elle tutulur bir proje göremedim internette. Benim güç 8mw civarında fakat talep gücü 5 civarında olacak. Sizce de sakıncası yoksa ben de projeyi alıp incelemek isterim.

Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst