Kompanzasyon Problemi ( 21 Ocak 2008 )

sayın zeybek, değindiğiniz konu çok mühim,
fakat eğer reaktif güç kontrol 24 bit ölçüm yapıyorsa ölçümde bir sıkıntı olmaz isterse 5000/5 olsun problem yok , yeterki uygulamadaki kondansatörlerin değerleri uygun olsun
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.DOĞAN ,kolay gelsin ne yapıyorsun.genç arkadaş'ın yazdığına katılıyorum.Sen siparişini iptal et.gunerdr arkadaş TENSE röleyi yapıyor.Sipariş et Yozgat 'a 2 gün sonra gelir.8 milyarlık faturada aylarca röle beklemek mi olurmuş.
 
Arkadaşlar sorunu bugün çözdüm.(tabi sizlerin önerilerinide hesaba kattım) Sorunum hatırlarsanız hem indüktif hem kapasitif aynı anda gidiyordu.Sayaçlarım OG de kompanzasyonum AG de idi.TEDAŞ tan izin alarak sayacı tekrar kontrol ettim.Ve 2. fazın olmadığını tesbit ettim.Sorun şu:OG deki gerilim trafolarım aron bağlı ( 2 trafolu)sayacın 11 nolu klemensinde toprak bağlı .Bu yüzden gerilimlerim faz toprak arası 100 v 0 v 100 v.okunuyor.11 nolu klemensi boşaltınca 100v 100v 100v oldu.Sayaç normal yazmaya başladı.Yani orta faz akım var gerilim yok kompanzede yok demek.Şimdi rolem doğru çalışıyor cap.%0 ind.%0 (yaklaşık) 20 günlük fazlalığı eritmeye bıraktım. NOT:2008 de kombi sayaç zorunluluğunu biliyorsunuz.Bu işleri yapan arkadaşlar bu ayrıntıya (Aron bağlantı)dikkat ederlerse iyi olur.Yoksa benim gibi çok uğraşırlar.Birde elimizde olanlarla sorunu çözmek daha öncelikli geliyor bana .Yeni teknolojileri izlemek ve kullanmak elbette gerekli ama elimizdeki cihazları atmakta doğru değil.(Zaten teknolojik cihazların çoğunda dışa bağımlı bir ülkeyiz bunu unutmayalım.)
 
Sn.DOĞAN,son yazınızda neyi atmayalım onu anlamadım.V Bağlantı yasaklanalı çok oldu.Yasa ve yönetmeliklere uymak zorunda olduğumuza göre,V bağlı gerilim TR ları atılacak.yerine faz ,toprak arası 220V. 3 adet gerilim tr. takılacak.Aron bağlı sayaçların yerine de dijital kombi sayaç takılacak.Aron bağlantılı mekanik sayaç da atılacak.Evet bu konuda değerlendirilebilecek malzeme yok.Ama genelde hassasiyet gösterdiğiniz israf,bağımlılık gibi hususlara bende katılıyorum.
 
Syn TKNSYN Arkadaş yanlış anlmışsınızsözlerimi.Mevcut kurulu sistemlerde (OG) değişiklik yapılma zorunluluğu yok.Sadece sayaçlar değişiyor.Bizim yapmamız gereken mevcut sistemi kombi sayaca uydurmak.Ben onu yaptım.3 telli bağlantıyı (aron)4 telli bağlantıya uyarlamak.Atmamamız gereken şeylerse RGKR ve kondansötörler.Demek istediğim elimzdeki role ve kondansötörleri değerlendirmek. Kompanzasyonda illada 3 fazlı role şart değil.(ilk defa alanlar hariç) Bunu anlatmak istemiştim. SEVGİ İLE KALIN.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst