Kompanzasyon panosuna kablo çekimi nasıl olur ?

KuRSuN06

Üye
Katılım
27 Ara 2011
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba
Arkadaşlar 2 adet kompanzasyon panomuz var, bunlara besleme kablosu çekilcek bu kablolar Şebeke panosundanmı çekilcek ? Şebeke panosundansa eğer şebeke panosunda bağlantılar nereye yapılcak ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kompoanzasgon besleme güç kablosunun baglantı yeri, kompanzasyon panosuna kumanda edecek olan Reaktıf Kontrol Röelsıne aır akım trafolarından önce olmalıdır.Kabolo kesiti ise, toplam kondansatör kVAR toplam akımına göre seçilir.(siz belitmemişsiniz.)
 
Sebeke panosuna paralel baglanacak pano gucune akim kontrolu yapmaniz yeterlidir pano gucu /1.73/400

Sent from my HTC One using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
Yani 1 tane 120 kesitli kabloyu şebeke panosundan çıkıp kompanzasyon panosuna gireceğiz doğrumu anladım ?

Şebeke panosundan çıkarken şebeke panosuna bir adet tmş koyup ondan kompanzasyon panosuna gitsek olurmu ? Şebeke panosunda nereye bağlantı yapıp çıkış alcaz ?
 
Yani 1 tane 120 kesitli kabloyu şebeke panosundan çıkıp kompanzasyon panosuna gireceğiz doğrumu anladım ?

Şebeke panosundan çıkarken şebeke panosuna bir adet tmş koyup ondan kompanzasyon panosuna gitsek olurmu ? Şebeke panosunda nereye bağlantı yapıp çıkış alcaz ?

Evet ana panoya bir şalter çıkışından kompanzasyon panosunun bara girişine bağlantı yapılır.
 
Son düzenleme:
kompanzasyon yapılacak elektrik motoru veya diğer alıcıların beslemasi akım trafoları akım bobininden sonra yapılmalı şöyleki sistemden çekilen akım akım trafolarından geçmeli akım trafolarının sekonder sargıları kesinlikle boş bırakılmamalı illaki reaktif güçkontrol rolesi üzerinden kısa devre edilmeli akım trafosu akım bobininden çıkan akım kompak şaltere oradanda bakır baralara ordanda alıcılara gitmeli kompanzasyon sisteminin akımını kesmek istediğimizde şalteri açarak kompanzasyon panosunda Bakım yapabilriz,ayrıca her halukarda ilk kademeye 10kvar kondansatör baglanan reaktif güç kontrol roleleri sistemde sadece monofaze alıcılar oldugunda cezaya giriyor bunu önlemek için grup argenin akıllı roleleri var manyak bişi kondansatörleri bagla ve çık beş kademe programı var tara ve çık misali sırtını dön ve çık kondansatör testi yapabiliyorsunuz akı trafosu testi vb degeri düşen kondansatörleri veriyor hemen değiştir sorunu gider işine bak ayda bir kontrole git kondansatörünü degiştir servis ücretini ve malzeme paranı al işine bak saygılar
 
9gzBPN.jpg
Kompanzasyon panosunun güç kablosu akım trafolarından sonra bağlanmalıdır.Aksi halde yapılan kompanzasyonu görmeyecektir.
 
Beslediğiniz pano girişine 3 adet akım
trafosu koyduktan sonra,beslediğiniz
panoya bir koruma veya yük kesicisi
üzerinden geçireceğiniz 4 x ..... Kablo
ile birlikte,akım trafosundan çıkan
6 kabloyu Kompanzasyon panosunda
taşımanın gerekir.
 
iletkenleri seçerkende kontaktör akımı Ic*1.7 sigorta akımı Ic*1.25 iletken akımı =Ic seçilebilir.Qc=P*(Tanα1-Tanα2) Tanα1=şimdiki açının (cosα'nin tanjantı) Tanα2 ise =kompanzasyondan sonraki açının (cosα'nin tanjantı) şimdiki açı cosα=0,7 tanα1=1,31
istenen cosα=0,99 ise tanα2=0,03 p=u*ı*cosα*1.73 S=U*I VA S=P*COSα S=Tedaşın bize verdigi güç P ise;sistemden çekilen aktif (wattlı)güç.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,039
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst