Kompanzasyon panosu fiyat teklifi istiyorum ilgilenen var mı

emir

Paylaşımcı üye
Katılım
3 Eki 2006
Mesajlar
707
Puanları
101
Yaş
41
elimizde 100kVAr lık bir kompanzasyon panosu var. 5 gruptan oluşmakta( 5x20kVAr). Siemens marka 3TF45 kontaktörler mevcut. Herhangi bir röle bulunmamakta. güç artırımına gittiğimiz için toplamda 240kVAr civarında bir reaktif gücümüz var.(endüktif) bu gücü kompanze edebilmek için ekstra bir kompanzasyon panosu alıp 100kVAr lık pano ile birlikte kullanmak istiyoruz. Panoda ekstra yer yok. sıfırdan 240kVAr lık bir pano almak mı daha uygun olur yoksa 150kVAr lık bir pano daha ekleyerek ( 2 panonun çalışması nasıl olacak ?) işi halletmek mi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım almak istiyorum. Ayrıca fiyat vermek isteyen arkadaşların teklilerini bekliyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
100 kvar panonuza 140 kvar lık başka bir pano ilavesi ile bu işi çözebilirsiniz.5 gruptan bahsetmişsiniz bu 5 gruba 7 grup daha ilave ederek 12 gruba çıkartmanız halinde 12 çıkışlı bir reaktif güç kontrol rölesi ile iki ayrı panoda da olsa 12 ayrı grubu kontrol edebilirsiniz.yani her grup 20 şer kvar olacak.bu iki panonun besleme kablosunuda uygun ölçüde değiştirirsiniz.eski panonuzun güç dağıtımları baralı mı bilmiyorum şalt işini de yeni panonuzla beraber düşünerek halledersiniz.nereden yazıyorsunuz belirtirseniz belki şahsen de yardımcı olabilirim.kolay gelsin.
 
bana iletişim bilgilerinizi yazarsanız isterseniz yardımcı olurum isterseniz pano için fiyat teklifi verebilirim
 
Sn.Emir,mevcut panonuz ile de belki işiniz görülebilir.Eski kutu tipi kondansatörlerin yerine silindirik tüp Kondansatörler kullanıldığında önemli bir yer tasarrufu sağlanabiliyor.Ayrıca eski kutulu pano dizaynlarında kondansatörler yere dikey olarak montajlanıyordu,tüpler yatay olarakta montajlanabildiğinden ,işi yapacak arkadaşın yerinde görüp bir tasarım yapması sonucu en ekonomik sonuca varılabilir.Bu pano enerji odası gibi bir yerde ise gerekli tedbirler ile bazı gruplar pano dışınada montajlanabilir.
 
sayın emir. ek bir panoyla anca yapabilirsiniz çünkü tknsyn hocamızın dediği gibi töp kondansatörleri sığdırabilirsiniz ama kondansatörleri besleyecek kontaktörleri yerleştirecek yeriniz olmaz ek bir pano alın 140 kvar 7 kademeye bölün mümkün olduğu kadar tüp kullanmaya calışın birde kompanzasyon kontaktörü kullanın 12 kademeli bir r.g.k.rölesi ile iki panoya birlikte müdahale edin k.gelsin :)))
 
Panomuz Ankara'da fiyat teklifi verebilecek arkadaşlar özelden mesaj atar ise ben telefonla veya maille irtibata geçebilirim.
 
Panomuz Ankara'da fiyat teklifi verebilecek arkadaşlar özelden mesaj atar ise ben telefonla veya maille irtibata geçebilirim.

özelden mesaj atılamıyor aşagıdaki hatayı veriyor düzeltirsen mesaj atabiliriz.kolay gelsin.

emir isimli Üyemizin Posta girişi doludur. Tekrar Özel Mesaj alabilmesi için emir isimli Üyenin eski Özel Mesajlarını silmesi gerekmektedir
 
tamam düzeltiyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst