Kompanzasyon Kondansatörü neden yanar..?

siemens'e alternatif olarak frako yu öneriyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
elektronicon 525v kullan arkana birdaha bakma
 
yaklaşık dört yıllık fabrika teknik müdürlüğümden sonra şunu söyleyebilirim ki panonun bulunduğu yer bile kondansatörlerin ömrünü kısaltabiliyor. Konum itibariyle panomuz saat 14-19 arası arkasından güneş alıyor ve her türlü elektrik problemini öğleden sonra yaşıyorduk. (şalter açması kondansatör patlaması vs) . kurulu güç fazla büyük olmasada yerini taşımaya (kablo bedelinden dolayı) kalkışmadık ve kompanzasyon panosunun en son revizyonundan sonra bir pano kliması taktık yaklaşık 30 dereceye ayarladık ve bu sıcaklık aralığında tutmaya çalıştık. sıcaklık bence çok önemli bir faktör . eğer panoda harmonik reaktörleri de mevcut ise bunların yüzey sıcaklıkları 80 dereceye kadar çıkabiliyor ; kablo ve kontaktörleri de hesaba katarsanız içeride 70 derece ortam sıcaklığı oluşabiliyor. bence c/k oranı düzgün set edilirse ve sıcaklık yükselmesi önlenirse doğru hesaplanmış bir kapasiteyle kompanzasyon panosu uzun zaman size sorunsuz hizmet edecektir.
 
+ güzel kardeşim sisteminde muhtemelen harmonik akımlar var hormonik filtre kullanmalısın bir de bu işler göz kararı olmaz hormonik ölcen chazlar var bir analiz ettir anaize göre filtre taktırmalısın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst