kompanzasyon kondansatöleri neden vızıldar?

tahir18

Üye
Katılım
11 Şub 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
sebebi nedir acaba, iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
şebekenizde ve tesisinizde harmonik problemi var sanırım.Dikkatli olmanızı öneririm. Bu sorun nezamandan beri var?
 
birkaç aydır var harmonik ölçümlerimiz çok kötü değil, ayrıca fabrika da değil çok fazla sürücü vs.harmonik oluşturabilecek yük yok, harmonik harici bir sebeb olabilir mi, bu ses her zaman olmuyor arada ses başlıyor röleyi resetleyince bir süre ses çıkarmadan düzgün çalışıyor.
 
genelde hangi saatlerde bu ses oluşuyor?gözlem yaptınızmı? Birde harmonik ölçümlerinden sağlam ve kesin çıkarımlar yapabilmek için 1 hafta boyunca harmonik ölçümü yapmak gerekir. Günümüzde çoğu firma bir günlük ölçümleri ve keşfi ücretsiz yapıyor fakat bu durum bazen o tesisin harmonik karakteristiğini tam olarak yansıtamayabiliyor.
 
cevaplarınız için teşekkürler, bu ses bütün kondansatörlerden gelmiyor sadece 1-2 grupta bu ses var harmonikten kaynaklansa hepsinde olmaz mı?
 
Sistem de harmonik riski olabilir. Bir de kondansatörünüzün ömrü bitmesine işaret olabilir...Eğer sisteminizde harmonik filtre var ise, filitre ile kondansatör değerleri uyumlu değilse kondansatör cizirdayabilir... ;)
 
kondansatör kapasiteleri düşmüş olabilir veya deşarj direnleri varsa bazen deşerj anında ses yapabilir birde harmonik filtreniz varsa devre de uyumsuzluk sonucu ısınınca ses yapmaya başlayabilir tüp kondansatörse kondansatörleriniz vede dik konumda ise zamanla kond. yağları dibe doğru süzülünce ses yapar...
 
selam gelen ses kontaktör nüve sesi de olabilr
 
kontaktör kontol et yada kondansatörler tek tek ölç büyük ihtmal kontaktörlerden dir
 
kontaktör kontaklarında asınmalar var ozaman.Ses cıkaran grupların kontaktörlerinin kontaklarını zımparalayarak temas yüzeyini temızleyınız vızıldamanın kaynağı bundandır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst