kompanzasyon hesap programi vardi???

coolpeuge

Üye
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
kompanzasyon hesabi yapan bir program vardi, tekhat falan cizen. Elinde olan varsa gonderebilir mi? Simdiden tesekkur ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sitemizde excel dosyası olarak kompanzasyon programları var (bir tanede ben vermiştim) Projelendirmede Ana pano tek hat şeması ile birlikte gösterilir kompanzasyon tek hat şeması, ayrıyeten tek hat şemaları standarttır sadece şalt malzeme değerlerini değiştirirsin olur biter bu programı bulmak için kaybettiğin zamana deymez bence. Kolay gelsin...
 
isin aslina bakarsanizkomp. hesabini kendim yapiyor ve ciziyorum. Sadece programi merak ettim bende daha gelismis birsey yapabilirmiyim diye ancak bulamadim. Gene de tesekkur ederim.
 
Arkadaşlar kompanzasyon seçiminde nelere dikkat etmeliyiz seçimlerlmlz neler olmalıdır?
 
Kısaca şöyle sıralayabiliriz;

1)Sistemin ihtiyacı olan aktif güç belirlenmelidir.
2)Sistemin oluşturduğu reaktif güç (endüktif yük) belirlenmelidir.
3)Sistemin oluşturduğu endüktif yükü karşılamak amacıyla istenen cosQ(fi) değerine göre oluşturacağın kapasitif yük belirlenmelidir.
4)Hesaplanan kapasitif yüke göre, istenilen kademede (kademe sayısının fazla olması önerilir) reaktif güç kontrol rölesi seçilir.
5)Sistemin karakteristik özelliklerine göre seçilen reaktif güç kontrol rölesinin sisteme göre ayarları yapılır.
6)akım trafosu seçilir.
7)İstenirse normal kontaktör,(tavsiye edilen kompanzasyon kontaktörü) seçilir.
8)Sistemdeki harmonikleri engellemek istiyorsan (tercihe bağlı tabii ki) harmonik filtre kullanabilirsin. (Tavsiye edeilen kullanılmasıdır.)

Seçim yaparken en önemli şey ihtiyacın iyi belirlenmesidir. Sistemin gereksinimini hesaplayarak malzeme seçimi yapılmalıdır.
 
50 kva kurulu güç var kompazasyon kademesı en uygun nasıl olmalı .tşkler
 
Eğer hassas bir kompanzasyon yapmak istiyorsanız 24 kademeli bir kompanzasyon rölesi edinmeniz uygun olacaktır. Ancak hassasiyet düzeyi bir alt olan 18 kademe de seçilebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst