kompanzasyon hatası ( aşırı rekatif ve kapasitif değer )

eliciter

Üye
Katılım
30 Ağu 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba ,
hem trifaze hem de monofaze yükleri bulunan , her bir fazından tam kullanımda iken yaklaşık 11 amper yük çeken ( fakat değşiken ve fazlar arası dağılım değişebiliyor )
bir tesisimizde son iki gündür aşırı reaktif ( %134-%160) ve aşırı kapasitif ( %173-%200 )değerler çıkıyor çok garip iki gündür ne olduğunu anlayamıyoruz. reaktif güç kontrol rölemiz KRK zerovar ( 12 kademeli). kondansatör güçleri sırasıyla 0.5 kvar dan 1 kvar a kadar devam ediyor.
FİKRİ OLAN ARKADAŞLARIN YARDIM VE TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM.
TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Toplam 6-7 kVA yükünüz var..Tüm kondansatörlerinizi monofazeye çevirin (Trifaze bir kademe zorunluluğu varmıdır bilemiyorum bu rölede dikkat edin) ve 0,25 kvar her faza birer adet ilave edin. Ayrıca UPS var ise kapasitifiniz o yüzden artıyor olabilir, varsa monofaze ups dir, monofaze şönt reaktör gerekebilir..
 
Öncelıkle atık sigorta, yapışık kontaktör varmı kontrol edin. Ayrıca kondansatörleri elle devreye alarak, akımlarını ölçün, etıket degerı ıle karsılastırın. Kompansazyon panunuzdai tessiniz Şebeke elektrık girişinde faz sırası değişimi oldumu arastırın. akım trafosu ve gerilim sıralamsını kontrol edin. röleye her hangi bir mudahele yapılıp ayarları değiştirilmiş olabilirmi. röle ayarlarını yenıden yükleyın. Düne kadar iyi giden bir sistem bırden bu kadar farketmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst