Kompanzasyon Endüktif Harcama Fazla?

erfunyarey

Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
İyi Günler arkadaşlar.

Sayaç değerlerini kontrol ettiğimde normal seyirde % 5- %10 seviyesinde olan endüktif harcama % 17 çıktı kapasitif harcama da % 1 ile %5 arasında iken % 0.72 çıktı. Arıza nerede olabilir ne yapmam gerekir? kapasitörlerden birinde sorun var galiba. yardımcı olursanız sevinirim...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar;
Kondansatör değerlerinizi kontrol etmenizi öneririm. Rölenizin marka ve modelini paylaşmanız gerekli ve tesisiniz yük karakteristiği nedir ? Bu soruların cevapları ışığında sorununuzu saptayabiliriz. İyi günler.
 
Entes EPM-04 / 04C / 04CS Röle.

Yerüstünü besleyen 1600 KVA trafo ve yer altı için 1000 KVA (31.5/3.3) trafo mevcut.

400 KVA motor ve sürücüsü ile Kompresörler mevcut 132 KVA 110 KVA bunun dışında fazla bir güç harcayan yerüstü ekipmanı yok. Yeraltı için 2 ADET 400 KVA trafo var (3.3/0.4) bu trafolarda faal olan 2 pervane var üretim bu ay içinde yapmadığımızdan yeraltında çalışan motor da yok. yükde bir malzememiz olmuyor gün içinde sadece 200+ 200 olmak üzere 400 KVA motor ve ayınlatma vs çalışıyor.
 
Üretiminiz durdumu?Eğer elektrik tüketimi azaldıysa Entes veya başka bir kompanzasyon röleside olsa bağlı olduğu akım trafosundan geçen akımı okuyamaz ve bu nedenle lamba gibi (çevre aydınlatma-fabrika aydınlatma flüoresant lambaları gibi)düşük güçteki endüktif yüklere göre gerekli kondansatörleri devreye alamaz aynı olay daha önce bir arkadaşımın başına geldi yapabileceğiniz çözüm sistemin ihtiyacı olan kapasitif gücü sabit olarak devreye bağlamanız yani sabit olarak devreye kondansatör bağlamanız!Akım trafonuzu değiştirseniz yarın üretim olduğunda akım trafonuz düşük kalacaktır!Sabit kondansatörleri tek tek devreye alıp çıkarabilmelisiniz aksi takdirde yine üretim olduğunda sabit kondansatörler devrede olursa bu sefer fazla kapasitiften ceza yiyebilirsiniz!
 
Son düzenleme:
tamam çok teşekkür ederim 2 sabit kondansatör bağlayacağız..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst