thend

Üye
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba Arkadaşlar ,

Sorumlu olduğumuz işletmede bir ay öncesinden fazla endüktiften dolayı,bu ay ise kapasitiften dolayı cezaya girdik.Ya kompanzasyon panosunun ayarını yapamadık ya da başka bir şeyler eksik.Önerilerinizi bekliyorum.

Ölçülen Değerler
ADP 1 : 400 A ADP 2 : 900 A

akım trafosu : 3000 / 5 A

Rölemiz : Schneider Varlogic NR12
Kondansatör ilk kademesi : 12,5 kVar - 25kVar - 50kVar .... (12 kademeli )

Yaptlan ayarlarda C/k oranı da : 0,03 olarak girilmişti.

Bu sorunun çözümü ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.Konu bizim açımızdan biraz aciliyet taşımaktadır.

Şimdiden teşekkür ederim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Röleniz,tek fazdan referans alan bir röle.Sisteminiz,tamamı trifaze yüklerden oluşmuyor ise,bu röle ile sağlıklı bir kontrol yapmanız mümkün değil.Akım trafonuz da büyük olduğu için,düşük yüklerde bu rölenin algılaması zor.Kondansatör dizilimleri de 1-1-1,1-2-2 vs gibi kurala bağlı olduğundan,kural dışı dizilimler,rölenin sağlıklı çalışması için engeldir.
 
Son düzenleme:
Fahri Bey,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Akım trafosunu değiştirip 1600 / 5 A yapmış olsak sorunu çözebilir miyiz?Yoksa buda yetersiz mi kalır?Bu konuda öneriniz nedir?
 
Yükleriniz dengesiz ise,röleyi değiştirme dışında seçeneğiniz yok.Akım trafolarını da 1600/5 Cl 0,5 yapmanızda yarar var.
 
Tek fazdan akım bilgisi alan röle ile kompanzasyon yapma devri bitti. Bu eski röleleri artık motorların münferit kompanzasyonunda kullanıyorlar.
Arıtma tesisinde bile yükün çoğu trifaze motor olmasına rağmen monofaze motor ve yüklerde vardır böyle bir işletmede bile tek fazdan akım bilgisi alan artık devri kapanmış röleler ile kompanzasyon sağlamak mümkün değildir.
 
Yaşlı uzman a tamamen katılıyorum monofaze role dönemi bitti

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst