Kompanzasyon Arızaları

mustafa

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar kompanzasyonlarda ne gibi arızalarla karşılaşabiliriz ve bu arızaların çözümleri nelerdir
şimdiden teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zilyon farklı sebepten arıza çıkabilir. Her bir arızanın zilyon farklı çözümü olabilir. Herkes yaşadığı tecrübelerden birkaç örnek versin madem. :)
1. Kontaktörlü sistemlerde, kondansatörlerin tam boşalmasına müsaade edilmeden üst üste devreye alma sonucu kondansatör grupları patlayabilir. Kondansatörler değiştirilir.
2. Kondansatörlerin kapasitansı zamanla düşebilir. Periyodik olarak (imkan varsa kapasitans ölçümü ile, yoksa yükteki akım ölçümü ile) kontrol edilip, cezaya girmesine imkan vermeden değiştirilmelidir.
 
Hızlı girip çıkan yüklerde ( ark ocaklar vs.) normal kompanzasyonlar cezaya girmenize neden olurlar. Tristörlü tipte kompanzasyon sistemlerinin kurulması gerekir.
 
üü üüü.bi saymaya kalksam burdan köye yol olur. :S
 
arkadaşlar saymaya kallktığınızda yolu boşver otoban bile olur ben bildiğiniz örneklerden vermenizi rica ediyorum.teşekkür ederim şimdiden
 
mustafa kardeş kompanzasyonda ensık arızalar kondansatörler ve kontaktörlerden kaynaklanır.kondansatörler kullanım şartları ortam sıcaklığı vesürekli devreye girip çıkmalarından dolayı bozulurlar yağları akar.kontaktörlerde genelde kontak uçları yapışık kalır veya geçirmez.çok nadir olarak akım trafoları ,sigortalar,reaktifgüç kontrol röleleri bozulurlar.kompanzasyon bağlantı kabloları gevşeklikten dolayı izalasyonu erir veya kablo kopar.röleyi yanlış değerler girdiğimiz taktirde kondansatör devreye almaz veya geç çıkarır.bunun gibi sorunlar yaşayabilirsin.bu sorunlar senden , mekanikveya elektriksel olarak karşına çıkabilir.şimdiden kolay gelsin.
 
Kondansatörler patlayabilir
 
Fazları eşit yüklenmeyen bir tesiste tek fazlı kondansatörler ve onları kontrol edecek uygun R.G.K. ünitesine ihtiyaç vardır.
 
kompanzasyonda bence en büyük problem bilinçsiz yapılan dizayn ve kullanılan yerdeki ğüç'ün bilinmemesi,kullanıllanılan cihazın yapabildiği işlem,eğitim eksikliği.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst