kompanizasyon problemi

erdal60

Üye
Katılım
20 Ocak 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
hastanemize 100 kva ups kuruldu ve ek binamıza ikinci bir 160 kva ups yeni kuruldu sorun ups ler kurulduktan sonra sistem kapastife girmeye başladı kompanizeyi kompile devreden cıkarıyorum tahminim upsler %10 kapasiteyle calıştığı için içerisinde bulunan kondansatörler fazla geldiğini tahmin ediyorum sizce tahminim doğrumu ups biraz yük bağlasam cözüm olurmu yoksa harmonik filitre sorununu cözer mi sizce ne yapmalıyım önerileriniz için şimdiden tşkler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sorun büyük ihtimalle sizinde tahmin ettiğiniz gibi UPS'lerden kaynaklanıyor. Sorunun çözümü harmonik filtre değil sisteme reaktör ilave edilmesidir. Reaktörün gücünün hesaplanması ve hangi firmalardan temin edebileceğiniz hakkında detaylı bilgiler forum içerisinde mevcuttur.
 
*Bahsettiğiniz gibi, ups harmonik oluşmasında etkili olur, ihtiyacı ölçüm sonucu anlayabilirsiniz.
*Sizin sorunuzda öncelikle fazla kapasitif oluşması var, bunu önlemek için buna karşı endüktif reaktif güç oluşturmanız gerekir. şönt reaktör kullanarak bunu yapabilirsiniz.
 
Arkadaşlarımın önerisi doğrudur.Şönt reaktör koymanız gerekir.Yaklaşık 10-15 kvar gerekebilir ( en doğ-
rusu analizör veya sayaç yardımı ile ölçüm yaparak tespit edilebilir ).Hilkar ve Ergun Elektrikten temin
edebilirsiniz.
 
Güç analizörü kullanarak ( kompanzasyon sisteminde kondansatör yokken ) ölçüm yapınız. Ne kadar kapasitif durum var! Ona göre devreye şönt reaktör bağlayabilirsiniz.

[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst