Kompakt Florasan Duyu

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, benim evde bir armatür ki 2 tane 20 lik kompakt florasan ile çalışıyor biri arızalanınca lambalardan yenisini alıp (philips marka bir lamba) taktım.Takarken duyun iç çeperinde plastik gibi bir şey düştü. Yuvarlak bi parça ama yarısı kadarı kırılmış ve düştü ben takarken. Sonra lambamız öyle kötü bir marka olmasa da (çinde üretilmiş gerçi) ısınarak koku yapmaya başladı. Bu kokunun sebebi muhtemelen ısınmadan dolayı lambanın duya giren kısmı yani porselenin ısınmasından dolayı oluyor diye düşündüm ama bu lambayı başka odaya taktım baya ısınıyor olsa da pek koku yapmiyor. Acaba bu koku neyin nesi ? O plastikimsi ince çemberin görevi nedir bilen var mı acaba ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Plastik dediğiniz polikarbon malzeme olmalı, çünkü duyların iç çeperlerinde plastik kullanılmaz.Bende bir kaç duyda rastlamıştım, sanırım ampul'ün duya iyice temasını sağlaması için bir nevi conta görevi gören bir parça olmalı, başkaca elektriki bir görevi yok. Sizde de olduğu gibi bir süre sonra parçalanıyor.

Isınma ve koku sorunu garip? Yeni aldığınız ampul 20W tan fazla olabilir? Yada ampulün elektronik kısmında arıza olabilir?
 
Bence şöyle olmuştur:
Duyun içinde, ampulü tutmaya yarayan plastik parça kopmuştur. Bu ısınmadan dolayı, plastiğin( ya da polikarbonun) sertleşmesi sonucu, sık sık başa gelen bir olaydır. O kadar da önemli bir parça değildir. Ancak, o parçanın da kopmasıyla beraber, duy, lambaya iyi temas etmiyordur ve aşırı bir ısınma oluyordur. Isındıkça da, duy koku yapıyordur. Yani duyunuz yanıyor.Elektriği kestikten sonra duyu değiştirirseniz, sorununuz kalmaz gibi geliyor.
 
arkadaşım bu dediğin gibi düşündüm dün gece cevap yazılmayınca muhtemelen temassızlıktan oluşmuştur deyip armatürü söktüm en kısa zamanda değiştirteceğim teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst