Kompak Tasarruflu Ampuller Çabuk Patlıyor Nedendir?

ismailyzc

Üye
Katılım
12 Ağu 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Kompak tasarruflu ampuller çabuk patlıyor neden bu kadar kısa sürede oluyor bilen var mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kaliteyi devre dışı bırak !!! lambanın ömrüne bakın , kullanılan süreyi hesaplayın , sıcaklık çünkü benimde başıma geldi müşterime kullndığım ampul ömrü 1 yıl diyordu fakat 3 ay sonra ampullerin patladığını söyledi müşterim bunun üzerine araştırdım ve ampulün kutusunun üzerinde 1 yıl ömrü büyük yazı ile yazılmış fakat !!! günlük 3 saat kullanırsan diye küçük bir not düşmüşler....
 
Ampul içindeki kondansatör pişiyor. Kalitesizlerde 85C lik kondansatör, iyilerde 105C lik kullanılıyor. o yüzden kabuğuna matkapla veya tornavida ile havalandırma delikleri açman ömrünü uzatacaktır. Bazen de şans.

Ben STLTEK gibi bi markadan zamanında 6-7 tane almıştım diğerlerinin yarı fiyatına idi. Böyle kalite görmedim. OSRAM PHILIPS filan hikaye. Hepsi kısa zamanda yandı gitti. STLTEK leri en az 5 sene bazılarını 6,7 sene kullandım.

ELIMDE 1 TANE KALMIŞ... LAMBA BUDUR. BULAN KAÇIRMASIN ALSIN

2j2dqf6.jpg
 
sıcaklık ve gerılım dusumu artısından dolayı patlıyor ama kalıtelı urun dersen sana horoz markasını öneririm çoğu müşterime sattım ve şimdiye kadar hiç bir problem çıkartmadı
 
horoz marka lamba spotlarda sıcaklıkdan dolayı kısa ömürlü oluyor benden söylemesi
 
Kompak tasarruflu ampuller çabuk patlıyor neden bu kadar kısa sürede oluyor bilen var mı?

1.Kapalı ortamlarda (Karpuz gibi) uzun sürelerde yanması ömrünü kısaltıyor.
2.Voltaj ve frekans dalgalanmalarının çokluğu ömrü azaltabiliyor.
3.Nemli ortamlarda armatürü kapalı bile olsa, kullanım ömrü çabuk bitiyor.(Banyo,akü şarjhanesi,hamam,halı yıkama fabrikası v.b.)
4.Sık sık açıp kapatmak ömrünü çok fazla azaltıyor.(Yabancı sitelerin ömür tavsiyesi)
5.Markanın duyulmamış ve güvenilmez olması sürpriz yapıp aniden bozulmasına neden olabiliyor.Bence en iyisi, A enerji sınıfındaki (tekfen)'in wiselite markasıdır.Diğer markaları da denedim,bu markanın sağlamlık ve dayanıklı olduğunda karar kıldım emin olun.
6.Kutu üzerinde gündelik hesaplanan saatten, ortalama yıl olarak ömür-saat hesabı vardır.Bu değerlerin dışında,fazla olarak da lamba ömrü pek beklenmemelidir.
7.Dimerle kullanılmayacağı da not edilip uyarılmıştır.Kullanım durumunda bozulma olacağı veya ömrü iyice azalacağı bellidir.
8.Aşırı sıcaklık farkı bulunan ortamlarda(Dış kapı önü,bahçe,sokak vb.)sıcaklık değişiminin transistör,kondansatör gibi hassas elemanlara olumsuz etkisiyle ömrünün kısalacağı.
 
Evimde osram marka 5 adet tasarruflu ampulü 13 yıldır kullanıyorum.(Allah nazardan saklasın,ilk çıkanlardan o zamanın parası ile tanesini 6,5 milyona almıştım).Günde 6 saat kullanmak üzere 12 yıl garantisi var.
 
bende philiphs var 6 yıldır günde en az 10 saat yanıp durdu. Bende emekliliğinde çok yorulmasın diye kilere taktım ama hala çok güzel aydınlatıyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst