Oda termostatlarının yeni versiyonları var. '' MODÜLASYONLU ODA TERMOSTATI'' yani , kombi brülörünü istediğiniz ısıya yaklaştıkça oransal olarak kapatıyor, istediğiniiz oda sıcaklığı yüksekse maks seviyede açıyor. bu sayede maksimum seviyede on-off yapmadığı için tasarruf sağlıyor. Bencede TERMOSTAT, dış hava sensörü ve izalasyon şart.
 
Sadece oda termostatı kullanımı yeterlı tasarrufu sağlamayabilir,oda termostatının konulduğu bölge ayarlanan sıcaklıga geldiğinde kombiyi kapatır,sıcaklk düştüğünde tekrar kombiyi devreye alır.Bence oda termostatı daha çok konfor yaratmak için kullanılır.Tabiki daha gelişmis oda termostatlarıda var,mesela Siemens'in her radyatörü oransal olarak kontrol eden yeni nesil oda termostatları mevcut.Bu termostatlar kombiyi kapatma yerine radyatörün vanasını kısarak çalışır bu yüzden kombi kapanmaz evinizin sıcaklığı sabit kalır.Buda size konfor ve enerji tasarrufu sağlar.Daha ucuz çözümler için Termostatik radyatör vanası'da kullanabilir. Bu bilgileri Siemens'in satıcısı olan bir internet sitesinden edindim.Paylaşmak istedim. .:: Termmarket İzmir. SIEMENS, COMPACT , DELTA , IMIT ::.

link görünmüyor
 
oda termostatı odanın sucaklığına göre kombiyi çalıştırmakta ortalama 2c derecelik çalışma aralığında olduklarundan kombiyi daha uzun aralıklarla çalıştırmakta ve bu şekilde tasarruf sağlamaktadır
 
arkadaşlar 08/01/2010 tarınden beri konbimde termostat takılı oturdum sitede en uyugun doğalgaz faturası bana gelıyor..
 
termosatatı besleme hattına bağlandığınız takdirde termostadı atıyorum 22 deceye ayarlandınız.ve oda sıcaklığı 23 dereceye geldiğinde kombi termostat yapacaktır.Bu vakit kombi komple elektrikten bağımsız olacaktır.bu esnada sıcak suyu nasıl kullanacaksınız.kombi çalışmıyorsa demi,ayrıca kombide elektrik olamayınca devir daim pompası çalışmayacaktır.bu nedenle peteklerde sıcak su sürkülasyonu olamayacak.lakin termostadı besleme hattına bağlamanız mesleğe aykırı bir çalışma olmuş olur.
 
Merhaba arkadaşlar.

Termostatlarla ilgili yaşanan sıkıntılardan dolayı hem 0.1 hassasyet, bağlantı açısından, hem

kullanım kolaylığı açısından, hemde fiyat açısından oldukça cazib olacağını düşündüğümüz

KABLOSUZ - HASSAS - DİJİTAL oda termostatımızı aşağıdaki linkten resim ve vidiosunu

inceleyebilirsiniz. Kendi imalatımız olup sorularınızı bize yöneltebilirsiniz.
KABLOSUZ HASSAS ODA TERMOSTATI
 
Son düzenleme:
Slm ustalar arkadaşlar, muhtemelen yarın oda termostatı alıp eve takmayı düşünüyorum. Kombi Baymak MAXI LUNA 3, thermostat kablosuz olacak. Ancak en buyuk problemim, kombinin neresine nasıl bağlayacağımla ilgili. Nette araştırdım bir tek yabancı bir anlatım var ama çok net değil.
Şema yada devre olarak değilde analayabileceğim dilden anlatan olursa mutlu olacağım. Şimdiden teşkkürler.
 
Her peteğe ayrı ayrı termostatik vana taktırmak daha mantıklı geliyor bana.
 
Echo smart haftalık programlı kablosuz aldık, aldığımıza pişman olduk.0,5 aralığın yada 1 derecenin ne kadar da önemli olduğunu anladık. 22 yapınca 21,5 ta yanmaya başlıyorki içerisi bize gore soğuk, 22,5 yapınca 23 te kapanıyor ev hamam gibi oluyor sonra 22ye düşünce üşüyorsun.
Velhasıl kelam, haftalık faln programa takılmayın ve 01 aralıklı cihaz alın diyorum. Alıcı çıkarsa bu cihazı satıcam bende.
 
Termostati aradan cikarip iki kabloyu birlestirmen yeterlidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst