Kombici arkadaşlara bir soru

Antifiriz yapısında .Etilen glikol vardır (HO CH2CH2OH) çok zehirli bir maddedir, saf antifiriz -12 derece donar ama suyla karıştırıldığında -53 dereceye kadar düşer, antifirizin çok özelliği vardır suyun donmasını önlediği gibi kaynamasınıda önler dikkat ederseniz kaynamasını önler ısınmasını değil ve ısı iletimini çok iyi sağlar; soğuk günlerde sıvı ılık seviyede kalır buda sana ısınma konusunda avantaj sağlar bir adım öndesin yani
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sisteme antfiriz vermen faydalıdır, en büyük faydası sistemde korozyonu yani paslanma oranı azalır peteklerin ömrü uzar,su sikülasyonu ,ısı atımı rahat olur.
sana tavsiyem birçok kişinin yanlış uygulaması var sakın bunu yapma antifirizi direkt sisteme basmaya kalkıyor,enyakın petekde toplanıyor,suya karışmıyor antifriz br yerde toplanıyor bir anlamı kalmıyor.
yapman gereken dışarda antifirizi suya karıştırıp,tesisatçı su pompası ile su karışımlı antifirizi sisteme basmandır......kolay gelsin :)
 
:)bizde meşhur bır laf vardır ha ali hoca veya hoca ali veyahut :)esprı katalım bıraz ey edip adanada pide ye bu son yazdığımı tersınden okurmusunuz lutfen esprı şaka bır yana harcanılan isi enerjisi antifirizde olsa aynı mekanda harcanıyor Şebeke suyuda olsa aynı mekanda yakiti azaltıyormu antifiriz ? sanmıyorum bence mantıksız
 
antifiriz koymanız tesisata ısı dolaşımını artırabilir dönüş çabuk ulaşacagından termostat yapar odayı ısıtamadan devre dışı kalabilr ve tesisatta basınç yapar kaynama genleşme tankı ve diyaframı daha çabuk yıpratıcagı kanatındayım ben ama arkadaş denemek istemiş denesin tekrar paylaşalım
 
bazı elektrikli ısıtıcılarda [radyatör] petek içinde yağ vardır daha çabuk ısınır ve geç soğur :) bilirsiniz o bile başlı başına bir uygulamadır.
 
saf su kullanarak veya antifiriz kullanarak oda yine 25 c' antifiriz de yine 25c' fark edecek pek bişi olacağını yukarıda da bahsettikleri gibi kullanılan kalori yine aynı olacak sen 100m'kare yi ısıtacaksın sonuçta... saf kullanımı daha mantıklı sebebi şu ki; kombi ve petekleriniz için yıpranmayı veya kireçlendirmeyi minimize hala getirmen açısından daha makbuldur..!
 
herkeze selamlar
yaklaşık 2 hafta önce, 18 lt tenekelerden 3 adet aldım. 1,5 teneke kendime, 1,5 teneke annemgilin kombi suyuna ekledim.
sonuçta anneme sorduğumda bir fark olmadığını söyledi. ancak ben bu işlemi yapmadan evvel günlük ortalama 13 m küp harcıyorken, işlemden sonra ortalama 10 m küp harcıyorum.
cevap yazan arkadaşların hepsine teşekkürler. ayrıca uygulamayı düşünen arkadaşlar antifriz biraz pahalı. değermi değmezmi bilemiyorum.
 
herkeze selamlar.
arkadaşlar, kombi tesisatındaki su boşaltılıp, yerine antifriz doldurulunca kombi daha az gaz yakıyormuş diye duydum.

denemek iştedim, ancak 5 lt antifriz 12 tl. boşu boşuna bir sürü paramız gitmesin.

böyle bir şey mümkünmü?

teşekkürler.

Antifiriz kombi tesisatında kullanılması sağlıklı olmaz.Kullanılırsa hem tesisat,hemde kombide su sızıntısı olması kaçınılmaz olur.Bir defaya mahsusu işin ehli bir teknik elaman kalorifer tesisatını radyatörleri tek tek su ile yıkayarak korozyonlu suyu dranaj etmesi gerekir.Bundan sonra ertek EP7-DM bir litre tesisata koy,ne korozyon nede kireç oluşmaz ve oluşmuş olan korozyon ve kireci temizler.
Kombici.web.tr
 

Antifiriz kombi tesisatında kullanılması sağlıklı olmaz.Kullanılırsa hem tesisat,hemde kombide su sızıntısı olması kaçınılmaz olur.Bir defaya mahsusu işin ehli bir teknik elaman kalorifer tesisatını radyatörleri tek tek su ile yıkayarak korozyonlu suyu dranaj etmesi gerekir.Bundan sonra ertek EP7-DM bir litre tesisata koy,ne korozyon nede kireç oluşmaz ve oluşmuş olan korozyon ve kireci temizler.
Kombici.web.tr
Tek tek radyatör yıkanacak derken,sökülmeden,vana operasyonu ile kombinin altında son nokta dönüş noktasından boşaltarak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst