Kombici arkadaşlara bir soru

Katılım
4 Nis 2008
Mesajlar
419
Puanları
1
herkeze selamlar.
arkadaşlar, kombi tesisatındaki su boşaltılıp, yerine antifriz doldurulunca kombi daha az gaz yakıyormuş diye duydum.

denemek iştedim, ancak 5 lt antifriz 12 tl. boşu boşuna bir sürü paramız gitmesin.

böyle bir şey mümkünmü?

teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mümkün.Antifriz yerine saf su koyarsan yine Şebeke suyundan iyi sonuç alırsın.Bütün mesele ısının aktarım kalitesi ile ilgili.Aslında az gaz yakma üretilen enerjinin daha yüksek oranla peteklere aktarılması dolayısıyla kombinin devreye daha az girmesi ile ilintilidir.65C de sudaki kalsiyum açığa çıkar.Hem peteklerde hem kombide kireçlenme olur.Bu da ısı kalitesini etkiler.Aynı sorunu tüm ısıtıcılarda gözlemleyebilirsiniz
 
evet mümkün ama bunu yaptığını servis anlarsa cihazın garantiden cıkar
 
arkadaşlar yazdıklarınız kafamı karıştırdı.......anfiriz'in kaynama derecesi sudan daha yüksek değilmi?eğer öyleyse antifirizin ısınmasının daha zor olacağı anlamı çıkmazmı yani anfiriz'i ısıtacağız diye daha çok gaz yakmayalım sonra..... :)
 
cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
garanti yok 7 yıllık kombi, en kısa sürede 20 lt bir teneke alıp uygulayacağım.
 
antifiriz; kimyasal adı glikol dur.
Glikol ısıl olarak kararsızdır.ani ısı artışlarına buna bağlı olarak aşırı genleşmelere ve tesisattın muhtelif yerlerinde patlamalara neden olebilir.
conta ,o-ring vb. aksamlarda bozulmalara neden olur.
bakıra karşı korozotiftir.(kombi eşanjörü bakırdan oluşmuştur.)
bu bağlamda düşünüldüğünde antifiriz yani glikol kullanmak için yarar -zarar denklemini iyi yapmak gerekir.
mutlaka kullanmanız gerekiyorsa ısı kazanımı için değilde tesisatın donmaması için olmalıdır.kullanımı sırasında tesisat suyuna korozyon önleyici (bakır,demir ve kauccuk conta aksamları için)ilave edilmelidir.
 
Antifirizler daha iyi ısı transferi sağlar,sisteminiz çabuk ısınır bu konuda sudan çok iyidir yeni nesil antifirizler içinde koruyucu maddeler var bu sebebten tesisatınızda sıkıntı olacağını sanmıyorum,güneş enerji sistelerindede antifiriz kullanıyoruz
 
arkadaşlar hepinize teşekkürler. antifriz koyduktan sonra sonuçları burada paylaşacağım.
 
Çabuk ısınan madde aynı şekilde çabuk soğur sonuçta farkedilir bir değişim olmaz
 
Çabuk ısınan madde aynı şekilde çabuk soğur sonuçta farkedilir bir değişim olmaz

Söylenen ilke olarak doğrudur.Çabuk ısınan çabuk soğur.Döküm peteklerde ısınma geç soğuma da geçtir.Yeni nesil peteklerde durum tersidir.Bilindiği üzere tesisat teknolojisinde kullanılan bakır borular en iyi iletkendir.Kullanıcıların önemli bölümü fiyat avantajı yüzünden plastik esaslı tesisat kullanmaktadır.
İlk yazdığımda da belirtiği gibi sorun ısının ne oranda aktarıldığıdır. Şayet kullanıcı 24 saat sürekli sabit sıcaklık istiyorsa şebeke suyu yerine saf su kullanmak(kirece karşı ) yeterli olabilir.Ancak günün belirli saatlerinde değişim arzuluyorsa bakır alaşımlı petek ve antifriz esaslı akışkanlar daha yüksek verim alınmasını sağlar.Isı kullanıcının istediği sıcaklığa daha çabuk ulaşıp termostatla devreden çıkabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst