Kombi termostat

Selamlar Exacontrol E termostat çeşitli kaynaklarda 0.2 hassasiyet olduğunu ifade ediyorlar. Benim kullanım ölçümlerine göre de hemfikirim. 0.5 olayı sadece örneğin 22, 22.5, 23, 23.5 gibi ayar yapılabiliyor. 22.3 veya 23.2 bu şekilde ayarlanamıyor.
Merhaba
Benim düşüncelerim kimine göre yanlış kimine göre doğru normal kombi ve yogusmali kombi fark durumları durumu dönüş suyu derecesi ve kullaniminda verim gaz harcaması vs gibi test ortamı gerekir kafa çok karışık bir de cami pencereyi açık ev havalansin biraz dersen
Bilmiyorum arti eksi hesabı mantıkla matematik hesaplari
ALLAH kolaylik versin .
Cimri değilse parası bol olana sorun yok
Sağlıcakla
 
Selamlar Exacontrol E termostat çeşitli kaynaklarda 0.2 hassasiyet olduğunu ifade ediyorlar. Benim kullanım ölçümlerine göre de hemfikirim. 0.5 olayı sadece örneğin 22, 22.5, 23, 23.5 gibi ayar yapılabiliyor. 22.3 veya 23.2 bu şekilde ayarlanamıyor.
Hayırlı akşamlar,
Ben demirdokumde bir arkadaş ile konuştuğumda bana söylediği; modülasyonlu olarak çalıştığında 0,1 derece hassasiyette çalıştığını; modulasyonsuz olarak çalıştığında 0,5 derece hassasiyette çalıştığını; termostatin ekranında 0,5 derece katları şeklinde gösterdiğini (modülasyonlu veya modulasyonsuz farketmiyor) söyledi.
Demirdöküm Exacontrol E termostatin elektriksel bağlantısını da ; sıcaklık sensoru hariç, termostat ile kombi arasına 2*1 mm2 kablo ile yaptım.termostatda iki adet kablo girişi var
.kombi de ise köprüyü sökmeden, girişleri soket üzerinde bus (+24 ve 0) yazıyor oraya giriyoruz.kablonun girdiği yerler fark etmiyor.
Termostat ayarı hakkında 96 ya giriyoruz.1 numaranın içerisine girdiğimizde;
-0 modulasyonsuz çalışıyor.yani termostat içerisinde bulunan iki adet sıcaklık sensoru oda sıcaklığını algılıyor ortalama değerini alıyor ve odayı 23 dereceye çıkarmak için çalışıyor.bu sırada kombi üzerindeki radyatör sıcaklığı 75 dereceye kadar çıkıyor ve radyatörlerin vana bağlantılarında şu kacaklarina sebep olabiliyor.
-1 modülasyonlu olarak çalışıyor.bunu yaptığımızda ayarladığımız oda sıcaklığında ornek 21,5 derece ayarladık, 21,4 derece ile 21,6 derecede çalışıyor.kombi üzerinde 75 derece radyatör sıcaklığı görmüyoruz.dolayisiyla radyatörler zarar görmüyor.
Ve;
Benim evde kullanabilir alan 90 m2, dış montalama var.normalde 50 derece radyo sıcaklığında (Termostat yok iken ) günlük 24 m3 gaz harcarken ; termostat i kurdum , modülasyonlu olarak çalıştırdım.oda sıcaklı 21,5 derece günlük harcadığım gaz miktarı 9-12 m3 arasıdır.
 
Son düzenleme:
Selamlar eğer modülasyonda değerler öyleyse aldığıma değdi demektir.Hakikaten iki ayrı oda termostat değerlerine baktığımda ısıyı sabit tutma anlamında daha stabil. Bir de ısıyı buçuklu değil de örneğin 22.8 gibi bir değer girebililyor olsak, tabiri caizse tadından yenmezdi.. Termostatta çok ayar kodu var ve bu kodlardan biri ayar hassasiyeti olabilir mi? Bu cihazlara hakim bir servis çalışanına sormak lazım. Bu konuda bilginiz olursa mutlaka paylaşmanızı rica ediyorum. Teşekkürler...
 
Exa control e kullanicisi olarak. En buyuk eksiği sicaklik olcumu hatalidir ve kalibre edilemez. 21.5 e ayarladiginiz vakit her iki modda dis isiya ve yalitima bagli olarak iliman havalarda 23 e kadar cikar. En soguk havalarda ise on of modda 21.8 e kadar dusebilir. Modulosyonlu modda 22.3 ekadar dusebilir. On of mod sicakligi uzun sure ayni derecede tutar yani uzun periyotlar halinde dicsklik gider gelir 8 saat 22.5,8 sast 22.6 ve 8 saat 22.7 olur ve dis havaya gore bu band yuksri ve asagi inebilir. sik sik ve kisa sureli calisir ve yuksek kazanlara anlik ulasir. Modulosyonlu mod da cihaz otomatik kazan belirler ve uzun sureli calisir ve uzun sure durur, anlik yuksek kazanlara cikmaz. En soguk hava ile en sicak hava arasinda fark fazla olmaz genelde +-0.1 calisir veya+0.1 nadir 0.2 cslisir. Sicak havalarda dusuk kazan 40 altinda atesleyememe sorunu olur veya atesler aninda durur. Pompa devali calisir kis boyu ama d18 den 0 yaparak onune gecersiniz. Yakit olarak on of daga az yakabilir bunun sebebi soguk havslarda ortami modulosyonluya gire daha dusurfugu icindir. Normalde ikiside ayni yakar veta onemsiz denecek fark vardir. Iki modjnda kendine gore arti ve eksileri var. En buyuk eksik kalibre olmamasi. Evinizin istediginiz dicakligin 1-1.5 alti yapin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst