Kombi sıcak su sorunu!

selamlar valıant konbi den banyove mutfaga sicak su gelmiyor kaloriferler isitiyor ariza ne olabılır teşekurler
 
Mutfak banyo suyu açıldığında kombi devreye girmiyorsa su akış türbini veya su akış sensörü tabir edilen cihazın arızalı olma ihtimali var.
 
Basima gelen bir olayi anlatmakta yarar goruyorum. Istanbuldayim ve Demirdokum Kombim var. 5 yillik falan. Sifir alinmisti kimse kullanmadi bizden baska. Kendim anlarim cogu isten. Elimde yakisir alet edavatim da var.
Sicak suyu actik kombi hic harekete gecmiyor aynen beklemede duruyor, su buz gibi tabiki. Petekleri actim gayet guzel calisiyor. Hemen arastirdim ve su akis türbini yada türbin sensörünün bozulmus oldugunu anladim. Internetten parca fiyatlarini arastirdim ve türbin bedelinin en fazla 50 lira, turbin sensörünün de 30 lira civarinda oldugunu ogrendim. Kombi servisini aradim arizayi izah ettim 70 lira servis bedelleri oldugunu soylediler. Bende onemli degil karsilariz ancak gelince farkli arizalar ve yuksek fiyatlar cikarirlarsa sorun olur dedim. Tamam dediler ertesi gun eleman geldi.
Kombiyi sokmeden su akisini kontrol edip akis türbini arizasi dedi. Bende değiştirelim fakat ucret ne tutar diye sordum aldigim cevap 520.TL
Yaptırmıyorum dedim benden 70 Lira servis ucreti talep etti eleman. Ofislerini aradim fiyati yuksek soylediklerini fahis ucret talep ettikleri parcanin 50 lira bedeli oldugunu ve 10 katini istediklerini izah ettim servis 70 lirada vermeyecegimi soyledim. Bana yanitlari beni mahkemeye verecekleri olacakmis. Bende istediginiz yere verebilirsiniz cok iyi olur dedim. Elemani yollayin ozaman dediler. Ama elaman kararli bana 70 lira almadan gitmeyecegini benzin yaktigini falan soyluyor. Bende hep boylemi yapıyorsunuz insanlara olmaz boyle mumkun degil vermem dedim. Polis cagiririm dedi, ara gelsin polis dedim, aradi guya. 2 gundur polis gelecek hala. 70 kurus vermem boylelerine. Disarida bir sure bekledi gitti.
Neyse baska bir servis aradim sagolsun geldi arkadaslar kombiyi sokup akis türbinini degistirdi ve aldigi ucret toplam 100.TL
Sakin boyle fahis fiyatlar isteyen haksiz kazanc elde eden 10 misli fiyatlar talep edenlere itibar etmeyin. Arastirin ve oyle karar verin. Para kolay kazanilmiyor. Gunde 10 kisinin kapisina gidip birsey yapmasa 700 lira eder. Hatta isi bilmeyen garip, yalniz yasayan insanlari Allah bunlarin gazabindan korusun.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst