Kombi için tavsiye

kaygısız

Usta Üye
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
1,619
Puanları
181
1998 model Immergas nike iono maior bacalı kombime bacadan yağmur suyu girmesi nedeni arıza lambası yandı. Bir kaç kez resetlememe rağmen arıza lambası sönmedi şimdi sigorta attırıyor. Geçen yıl 250 lira masraf çıkardı önceki yıl 60 lira 5 yıl öncede 150 lira civarında masraf çıkarmıştı. Bunlar periyodik Bakım değil arıza içindi. Kombiden genel olarak memnunum fakat bundan sonra sürekli masraf çıkaracak diye değişimi düşünüyorum. Şu anki arıza benim ihmalimden ama geçen yılki arızada bir kısmına pansuman tedavi yapıldı. Bu arızayı yönlendirme ile kendim çözebilirmiyim çözemezsem yaklaşık maliyeti ne olabilir. Yenileme durumunda minimum özellikte minimum güçte ve minimum fiyatta sorunu az bacalı kombi tavsiyeniz ne olabilir. Marka ve model verirseniz tercih etmemi kolaylaştırırsınız. Artı eksi yönleri olursa çok güzel olur. Biliyorum aynı anda bir çok şey istedim ama bildiğiniz konuları açıklarsanız bana ve benim durumumdakilere yardımcı olmuş olursunuz. Bilgilerini paylaşacaklara şimdiden teşekkür ederim.
 
Linkler güzelde benim öğrenmek istediklerimin bir çoğunu bulamadım. Hepsini de tek tek okudum. Bacalı kombiler hakkında yorum bulamadım bir benmi kullanıyorum acaba.
 
Bacalı kombiler hermatik çihazlardan çok farklı değil. Hermatik kombilerde baca gücenliğini prosestat sağlarken, baca kombilerde prosestat yerine baca sensörü var. Baca sensörü faz hattı üzerine bağlı, Su ile temas ederse sigorta attırması normal. Hangi cihaz olursa olsun sigorta attırması aslında iyi bir hareket. Sigorta bozulan cihazın arızasını evin diğer cihazları ile muhattap etmemek için kullanılır.

Şimdi bana arızanızı kısa ve net anlatırsanız çözüm bulalım.
 
Yağmurlardan sonra bacadan giren su kombiye sızdı arıza lambası yandı birkaç kere resetlememe rağmen çalışmayınca içini açtım kurumasını bekledim kurudu ama şimdi sigorta attırıyor. Arızlımı değilmi diye prosestatı geçici devre dışı yapsam belli olurmu. Yerini klavuzundan bulurum.
 
öncelikle problem şu: ilk yazinizda bacali kombi dediniz, simdi yazinizda prosestat diyorsunuz, bacali, kombide prosestat olmaz, prosestat varsa cihaz hermatiktir, yani pencereden veya duvardan dışarıya uzanan beyaz bir borusu varsir,

kombinin hermatik oldugunu varsayalim, prosestati kisa devre yapip denemeniz, icin önce fanin calismasi lazim, tabii sigorta attigi icin fan calismiyor bu durumda ariza bedenlerini siraliyorum,

1~ faz
2~ pompa
3~ gaz valfi
4~ kart

bu parcalardan birisi bozuk, karttan bu parcalarin fisini tek,tek,cikartip kombiyi acip deneyin, hangisini cektiginizde sigorta atmaz ise o,l parca yanmıştır,
 
Yanlış aklımda kalmış bacalı kombi ters oldu kusura bakmayın konu bildiğim değil. Baca sensörü olacaktı buna göre nasıl olur.
 
baca sensorunu çıkartın kabloyu kisa devre yaptin, sorun devam ediyorsa , fan haric yukarida yazdigim, iger ihtimaller kaliyor
 
Pompa ve gaz valfini eliyorum çünkü petekler çalışmadan da kısa devre oluyor ve gaz valfi 17 volt ile çalışıyor kısa devre kaynağı olamazlar.
 
Eve gidince baca sensörünü çıkarıp kısa devre ederek deneyeceğim. Normalde kısa devre çalışıyor herhalde. Birde şu anda zaten ıslak değil yine sigorta attırma sebebi olabilirmi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst