Kombi için marka ve tüp tüketim miktarı ?

asking

Üye
Katılım
10 Mar 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,

Evimiz 120M2 ve çift camlı ancak soğuk olan bir mevkide oturuyoruz. Yoğunlaşmalı kombilerin en iyisi olduğunu duydum, bana tavsiye edebileceğiniz bir marka rica ediyorum. Hem ekonomik gaz tüketimi yapıp, en iyi ısıtmayı sağlayan, programlanabilir bir kombi markası?

Evimize doğal gaz gelinceye kadar sanayi tüpü kullanmayı düşünüyorum. Günde ortalama 12 saat çalıştırsak, ayda kac sanayi tüpü harcarız veya bir sanayi tüpü ne kadar gider, yaklaşık olarak bir tahmin rica ediyorum tecrübe ve gözlemlerinize dayanarak.

Teşekkür ediyoruz...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadasım doğalgazcı ve otomasyoncu bırı olarak soruna cvb vermeye calısıyım sanayı tupü ne kadar gıder bılemem (ocak sofben ısıtma , ocak sofben soba hangısını ne kadar kullanıcan?) ama doğalgazdan kat kat pahalıya gelıcegı kesın ayrıca dogalgaz daha temız ve kullanımı daha kolay ve ucuzdur evet ılk yapılırken bı masrafa gırıceksın ama dogalgaz gelen zamlara ragmen hayla en ucuz ısıtma sıstemı olmasından dolayı kendı parasını kısa zamanda cıkaracaktır.
kombı secımı için ise sunları söylemek ıstıyorum trde bu iş bence abartılıyo avrupada sofben var gelısmıs sofben var kombı dıye bısey yok sofbene bıraz modıfıye yapıp kombı halıne getırmek cok kolay zaten ama bunun üzerine oynayıp bu ısden kar elde edılmek ıstenıyor . 120 m2 dıosun evın cıft camlı dıosun orta buyuklukte bı evın var 20000 kcal lık bı kombı rahatca evını ısıtır soguk bı mevkıdeyız dıosan (mevkıyı yazmamıssın ama) 20000 kcal yogusmalı kombı secersın olur bıter. demırdökum baymak yerlı malı önerırım servısı ucuz hem baymak bu yıl en cok satılan yogusmalı kombı demırdökumde verımlıdır .bütcene göre ıkısınden bırını secerısın . tabı param cok dıosan vaılant vıesmann daha pahalı servısı euro ıle calısan markalarda var sen bılırsın .gereklı bılgıyı aldın sanırım

ist ve izmit civarı yetkılı fırma olarak tesisat cekılmesınde de yardımcı olabılırım taksıt vs. kib
[email protected]
 
LPG nin ısıl verimi,11000 Kcal / Kg olduğuna göre, % 90 verim kabul ederek,saatte yaklaşık 2 Kg gaz
tüketeceğinizi söyleyebiliriz ( 20000 Kcal kombi aldığınızı farzederek ).Çok mecbur kalınmadığı sürece,
LPG nin,doğru bir seçim olmayacağı açıkça görülmektedir.Sizin kullanımınıza göre,45 Kg lık sanayi tüpü
2 gün ancak gidecektir.Aylık maliyeti, bu hesaplamalardan yaklaşık olarak çıkarabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,267
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst