ozaman bir yerde kısa devre var.
yada ana kart uzerınde cam sıgorta vardır o atmış olabılır.
bakmadan konuşmak zor buyuk ıhtımal şase yada kısa devre vardır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
demirdöküm tayros marka kombimin bir kaç sorunu var. neden olabileceği, nasıl ve ne kadara yaptırabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
öncelikle kombi devreye girdiğinde sanki büyük bir basınçla yanıyormuş gibi bir ses yapıyor.
sıcak su kullandığım zaman sıcak su musluğunu az açtığım taktirde kombiden sesler geliyor bu sırada da basınç göstergesindeki çubuk aşağı yıkarı oynamakta oluyor. bir keç saniye içinde stabil duruma ulaşıyor. sıcak su musluğunu tam açtığımda ise su sıcaklığı oldukça düşük oluyor yeterince ısıtmıyor.
tesisat kombi konusunda neredeyse hiç bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim.
 
peki kombiyi kapatıyorum su seviyesi sıfıra düşüyor neden düşer?
bir daha su koyuyorum ısınınca su seviyesi yükseliyor neden?
unda neden su problemi oluyor.
 
peki kombiyi kapatıyorum su seviyesi sıfıra düşüyor neden düşer?
bir daha su koyuyorum ısınınca su seviyesi yükseliyor neden?
unda neden su problemi oluyor.
su ısındıkca genleşır genleşen sudada basınc yukselır.havalar cok sogundan dolayıda su soguk oldugundan dolayıda basınc monometresınde dussme oluşur.ama basınc normalken 1,5 bar su basınc su ısındıkca yukselıyorssa bu genleşme tankı ıle ılgılıdır.
1,5 da çalışırken bellı saat den sonra su basınc dusuyorsa tesisat yada genleşme tankındakı hava bıtmıstır.
 
demirdöküm tayros marka kombimin bir kaç sorunu var. neden olabileceği, nasıl ve ne kadara yaptırabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
öncelikle kombi devreye girdiğinde sanki büyük bir basınçla yanıyormuş gibi bir ses yapıyor.
sıcak su kullandığım zaman sıcak su musluğunu az açtığım taktirde kombiden sesler geliyor bu sırada da basınç göstergesindeki çubuk aşağı yıkarı oynamakta oluyor. bir keç saniye içinde stabil duruma ulaşıyor. sıcak su musluğunu tam açtığımda ise su sıcaklığı oldukça düşük oluyor yeterince ısıtmıyor.tesisat kombi konusunda neredeyse hiç bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim.


demirdöküm tayros kombı tek eşanjörli bıtermık kombıdır.
kombi devreye gırdıgı zaman basınc ıle yanıyor dedıgınız.kullanım suyundamı teesısatamı oluşuyor. kombı kullanım suyunda acıldıgız zaman gaz valfı brulere tam gaz yanı max yanar.gecen su debısı ıse dakıkada max 12 lt endusuk 1,5 lt oluşur.
muslugu kısdıgınız ayar sıcaklıgını ustune cıkar kaynatmaya başlar musluk tam acıldıgı zaman da ılık olusur. ıyı ayarlanması lazım yanı buda normaldır.
kombıden ses gelıyor demıssınız buda normal nedenı ıse su debısı azaldıgı ıcın kombıde kaynama suyunu yada tıtresım yapıyor.
butun bıtermık tek eşanjörlu kombılerde ses olayı vardır.
su basıncınızda olçmek lazım basınc yuksek olmasıda ses problemlerı ve max su gecıs lt suyu ısıtamama oluşur.
 
ustalarım merhaba;
komşumun ariston egis marka hermatik kombisi var ve problemi ateşleme yapmaması...
hermatik bacadaki fan, şalteri açar açmaz çalışıyor, sıcaklığı yükseltsem de ateşleme yapmıyor, bi süre sonrada hataya geçiyor ve sarı led yanıp sönmeye başlıyor. sıcaklık ayarını "0"a çektiğimde hata resetleniyor, yükseltince bi süre sonra tekrardan hataya geçiyor. hata resete bastığımda düzelmiyor. kombiyi açıp sıcaklık ayarını yükseltmeden fan soketini çıkarıp, fan duruyorken yükselttiğimde problemsiz olarak devreye giriyor, ateşleme yaptıktan sonra fanı takınca normal çalışıyor, taaki sönene kadar tabi. kombi durduğunda aynı problem yine oluşuyor. fan çalışırken gaz müşürünün karta olan soketten ölçttüğümde 1-2 volt değer okurken, fan soketini söküpateşleme yaptırırsam normal 220 voltu görüyorum. aklıma kart üzerinde fanın rölesinin kontaklarının yapışmış olabileceği geldi, röle üzerine tıkladım ama olmadı, şemasıda olmadığı için bi yorum da yapamadım. acil yardımlarınızı bekliyorum
 
Son düzenleme:
Merhabalar.benim kombimin sicak su cikisindan asiri şekilde ses geliyor.gelen ses su sesi.bundan dolayı tahminin haznede hava olduğu yönünde.Halbuki kombinin suyunu yeni degistirip peteklerin havasini aldim.Sorum bu ses hava değilde başka bir sebepten kaynaklanıyor olabilir mi?Eğer hava oldugu içinse haznedeki bu havayi servis cagirmadan nasil alabilirim?Ve de tekrar hava yapmasini nasil önleyebilirim? Şimdiden teşekkürler.
 
3 yollu vana gruby ses yapiyor olabilir. Plaka esanjorden geliyordur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst